Ombygning eller energioptimering

Vil du spare energi og penge ved at forbedre boligen? Har tag og vinduer set bedre dage? Eller drømmer du om nyt køkken, mere plads eller en renovering af badeværelset? Så er det måske en ombygning, som er aktuelt for dig.

Se alt om de forskellige boliglån

Skal du låne penge til en ombygning, så book et møde og få klarlagt din økonomi før, under og efter tilbygningen. Vi taler med dig om dine muligheder – måske kan du realisere drømmen om boligforbedringer tidligere, end du troede.

Kan boligforbedringer betale sig?

Mange gange kan du hente pengene hjem igen, når du laver boligforbedringer. Enten fordi boligen stiger i værdi - eller fordi forbedringerne måske medfører energibesparelser, du kan se direkte på budgettet.

Derfor er det en god idé at tage en arkitekt, ejendomsmægler eller en energikonsulent med på råd, så du kan få en fornemmelse af, hvad din renovering af bolig vil betyde for din økonomi fremover.

 


Så meget får du tilbage af din investering ved ombygning


Håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget blev permanent i 2018.

Du kan få et fradrag på op til 6.000 kr. pr. person for det, der hedder ”serviceydelser i hjemmet” – det er blandt andet rengøring, børnepasning og havearbejde.

Håndværksydelser giver fradrag på op til 12.000 kr. pr. person. De ydelser, der giver fradrag, har som hovedregel et grønt sigte – det kan være isolering, udskiftning af vinduer, installation af varmepumper med mere.

Her er de fire vigtigste ting, du skal huske, hvis du vil have fradraget:

  • Du skal tjekke, at arbejdet er omfattet af ordningen.
  • Du skal betale for arbejdet elektronisk.
  • Du skal gemme regningen.
  • Du skal selv indberette dine udgifter til Skattestyrelsen igennem TastSelv.

Læs alt om håndværkerfradraget på SKAT.dk

Kontakt mig om ombygning