Ombygning eller energioptimering

Vil du spare energi og penge ved at forbedre boligen? Har tag og vinduer set bedre dage? Eller drømmer du om nyt køkken, mere plads eller en renovering af badeværelset? Så er det måske en ombygning, som er aktuelt for dig.

Kan det betale sig at bygge om?

Mange gange kan du hente pengene hjem igen, når du laver boligforbedringer. Enten fordi boligen stiger i værdi - eller fordi forbedringerne måske medfører energibesparelser, du kan se direkte på budgettet.

Derfor er det en god idé at tage en arkitekt, ejendomsmægler eller en energikonsulent med på råd, så du kan få en fornemmelse af, hvad din renovering af bolig vil betyde for din økonomi fremover.

Skal du låne penge til en ombygning, så book et møde med din rådgiver og få klarlagt din økonomi før, under og efter tilbygningen.


Så meget får du tilbage af din investering ved ombygning


Håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget for 2016 og 2017 er ændret til en ordning med et grønnere sigte. Det betyder, at du kan få fradrag for en række nye grønne håndværksydelser, samtidig med at fradragsretten fjernes for ikke-grønne ydelser. Fx er istandsættelse af køkken og bad ikke længere omfattet af ordningen.

Den nye ordning giver fradrag på op til 6.000 kr. pr. person for serviceydelser i hjemmet, mens håndværksydelser med grønt sigte giver fradrag på op til 12.000 kr. pr. person.

Her er de fire vigtigste ting du skal huske, hvis du vil have fradraget:

  • Du skal tjekke, at arbejdet er omfattet af ordningen
  • Du skal betale for arbejdet elektronisk
  • Du skal gemme regningen
  • Og så skal du selv indberette dine udgifter til SKAT igennem TastSelv

Læs alt om håndværkerfradraget hos SKAT

Book et boligmøde inden din næste ombygning