Det bedste lån for mig - Få 3 tip når du skal låne

Vil du vide, hvad du fast skal betale i rente på dit lån, eller er det ok, at renten kan variere i perioder? Det kan være svært at afgøre, hvilket lån man skal vælge. Det skal jo gerne være det bedste boliglån for dig.

Når du skal låne, kan du kigge på tre ting:

  • Har du luft i økonomien til udsving?
  • Hvordan er din mavefornemmelse?
  • Hvad er ÅOP på lånet?

Som udgangspunkt kigger din bankrådgiver altid først på, om du har råd til et lån med fast rente. Har du ikke råd til fast rente, kan du ikke blive godkendt til at låne. Vi skal nemlig sikre os, at du ikke er sårbar overfor eventuelle rentestigninger på et lån.

Hvilket lån skal jeg vælge?

Vi taler med dig om dine muligheder og egenskaberne ved de forskellige låntyper. Du skal afgøre, hvad det bedste boliglån er for dig. Her er ÅOP (årlige omkostninger i procent) en vigtig faktor. Brug ÅOP til at sammenligne prisen på de forskellige lån. Jo lavere tallet er, jo billigere er dit lån.

Fast rente

Fast rente betyder, at du betaler det samme i rente hvert kvartal. Men selvom du vælger fast rente, så kan det beløb, du skal betale hvert kvartal godt variere. Ud over den faste rente skal du også betale det, der hedder et bidrag. Og det bidrag kan godt variere – selvom du har valgt fast rente.

Variabel rente

Variabel rente betyder, at renten kan ændre sig. Hvor ofte renten kan ændre sig, afhænger af låntypen. Fx kan du have den samme rente i et, tre eller fem år ad gangen, og derefter kan den skifte. Du løber derfor en højere risiko end ved fast rente, fordi du ikke ved, hvad du skal betale i rente ved næste rentetilpasning.

Afdragsfrihed

Du skal betale af på din gæld de næste fx 30 år - det hedder afdrag. Men du kan lave en aftale med banken om, at du ikke afdrager i en periode for at have penge til andre ting – eksempelvis pensionsopsparing eller afvikling af gæld med en højere rente. Og den periode, hvor du ikke afdrager – det hedder afdragsfrihed.

Du skal selvfølgelig huske, at de afdrag, du ikke betaler i perioden, skal lægges oveni de øvrige afdrag resten af lånets løbetid.

Bliv klogere på afdragsfrihed

Få en idé om, hvilket boliglån du skal vælge

I Jyske Bank kan du vælge mellem forskellige låntyper til bolig. Du kan få både bankboliglån med variabel basisrente og realkreditlån med fast og variabel rente. Lånene kan du få både med og uden afdrag

Se alle lån til bolig

Beregn, hvad du kan låne:


Kontakt mig om boliglån