Kurssikring – få en fastkursaftale på dit lån
Når du kurssikrer dit realkreditlån, indgår du en bindende aftale om, at du får dit lån udbetalt eller indfriet til en aftalt kurs på et aftalt tidspunkt. En sådan aftale kaldes også en fastkursaftale.
Hvorfor kan kurssikring være en god idé?
Uanset om du optager eller indfrier et realkreditlån, så kan kursen på obligationen svinge fra tilbudstidspunktet til lånet udbetales eller indfries. Og dén kursændring kan have stor betydning for din økonomi.
Vil du undgå negative kursudsving, kan du kurssikre dit lån med en fastkursaftale. Det er som at tegne en forsikring mod kursudsving. Så vil du have tryghed, er kurssikring en god ide: Så kender du din fremtidige rente på Jyske Rentetilpasning eller dit provenu på Jyske Fast Rente.
Hvornår er kurssikring relevant?
Generelt anbefaler vi, at du tegner en fastkursaftale på et fastforrentet lån – både ved optagelse og indfrielse. I sidste ende er det dog altid op til dig at afgøre, om du ønsker at påtage dig risikoen eller ej.
Kurssikring ved udbetaling og indfrielse af lån
Hvad koster en fastkursaftale?
Du skal som kunde betale en pris for, at realkreditinstituttet påtager sig risikoen for negative kursændringer. Når der indgås en fastkursaftale, kræver det nemlig, at obligationerne bag lånet bliver købt før udbetalingstidspunktet eller solgt før indfrielsestidspunktet.
Du betaler omkostningerne i form af et kursfradrag eller -tillæg. Desuden betaler du et terminstillæg eller terminsfradrag i obligationskursen. Størrelsen på de to tillæg/fradrag afhænger af, hvor lang tid der går fra indgåelse af fastkursaftalen til lånet skal udbetales eller indfries. Læs mere om kursfradrag og -tillæg.