Er du gået på pension?

Kender du dine muligheder for at ”flytte rundt” på tingene – og få mest muligt ud af både pengene og livet?

Måske har du planlagt det godt og grundigt allerede, men tingene ændrer sig jo – og det kan være en god ide at se nærmere på:

  • Hvilke pensioner får du udbetalt hvornår?
  • Hvem får pensionen, hvis du dør?
  • Arv og testamente
  • ... og alt det andet

Tag en snak med din rådgiver om dine muligheder.

Book et møde


Hvilke pensioner skal udbetales? Hvornår og i hvor lang tid?

Kapitalpension
Du kan gemme din kapitalpension til senere og få den udbetalt som sumudbetaling. Ønsker du derimod en løbende udbetaling, kan du vælge at betale afgiften og dermed ændre din kapitalpension til en aldersopsparing, som giver mulig for løbende udbetaling. Læs mere om Aldersopsparing

Ratepension
10 år er kun én af mange muligheder på ratepension – du kan vælge mellem flere forskellige modeller. Du kan også  forlænge og dermed strække udbetalingerne på ratepensionen, som allerede er under udbetaling.

Livsvarig livrente
En livsvarig livrente udbetales så længe du lever. Du har også mulighed for at vælge, at udbetalingen skal fortsætte til din ægtefælle eller til dine pårørende i en garantiperiode.

Indekskontrakter
Når du har indekskontrakter, kan du vælge mellem en fast eller variabel beregningsrente.

Folkepension
Folkepension udbetales livsvarigt fra opnået folkepensionsalder.

Pensionstillægget
Husk, at du selv skal tjekke pensionstillægget hvert år; Udbetaling Danmark beregner pensionen på baggrund af gamle oplysninger, og får du for meget udbetalt skal du betale tilbage.

Fra og med 2015 beregnes folkepensionens tillæg dog ud fra den seneste og dermed mest aktuelle forskudsregistrering. Ændrer du din forskudsregistrering hos Skattestyrelsen i løbet af året, genberegnes dit pensionstillæg automatisk. Når året er gået, vil der – ligesom med din skatteopgørelse – blive lavet en opgørelse, der viser om du skal have efterbetalt eller tilbagebetale penge.


Kunne også have din interesse

Begunstigelse: Hvem skal have pensionen, hvis du ikke skal?

Hvorfor lave et testamente?