Gode råd om rejser, kort og sikkerhed

Det er skønt at rejse! Det er endnu skønnere, hvis du er sikker på, at du har forberedt dig bedst muligt hjemmefra. Så kan du undgå en række uheldige situationer.

Hvis du vil være sikker på rejsen, er der et par ting, der er værd at huske:

Betal rejsen med Visa

Hvis fly- eller rejseselskabet skulle gå konkurs, før du kommer afsted, har du bedst mulighed for at få dine penge refunderet, hvis din rejse er betalt med Visa.

Får du problemer - så gør indsigelse hurtigst muligt

Tag flere kort med

Det er altid en god idé at tage mindst et ekstra kort med, når du rejser uden for landets grænser

  • Kort er sikrere end kontanter
  • Du har back-up, hvis du af en eller anden grund mister det ene kort
  • Du mindsker risikoen for at ramme det maksimale beløb, du må hæve i en given periode. For eksempel må du på nogle kort max. bruge 25.000 kr. på 30 dage. Det lyder af meget – men hvis I er fire personer afsted og betaler alt med det samme kort, kan det hurtigt rende op

Herudover er der to ting, du skal tænke på:

  1. Lejer du bil i udlandet? Så skal du have et kreditkort med – det kunne være et Visa Credit.
    Hos Hertz kan du opnå rabat på op til 15%, hvis du betaler med Visa Credit. Læs om dine rabatter og fordele ved at klikke på dit Visa Credit eller Visa Credit Platinum i kortoversigten i mobilbanken.
    Debetkort kan du sjældent bruge til at leje bil med i udlandet.

  2. Nogle kort sikrer dig bedre på rejsen og kan indeholde både rejseforsikring og afbestillingsforsikring.

Bestil flere kort

Hent Mine Kort

Hvis uheldet er ude på din rejse, og du oplever problemer med dit kort, kan app'en Mine Kort være til stor hjælp. Du kan tjekke forbrugsgrænser, og du kan selv spærre og genåbne dine kort.

Det kan også være en god idé at lukke for, at dit kort bliver brugt i det land, du lige har besøgt. Så mindsker du risikoen for misbrug.

Fleksible forbrugsgrænser på ferien

Med udgifter til både hotel, transport og forbrug er der mange, der rammer betalingskortets grænse for forbrug i udlandet. Den oplagte løsning er at bruge Visa Debit, hvor du selv kan justere forbrugsgrænsen (gælder kun Visa Debit med kortudløb efter 31.08.2023 samt tidligere Visa Flex). Fx kan du hæve grænsen, mens du er på ferie – og sænke den igen, når du kommer hjem. Det gør du nemt i mobilbanken

Hav et kort på mobilen

Hvis du ikke allerede har et kort på mobilen så få gjort noget ved det, inden du skal ud at rejse. Det er let og en virkelig smart mulighed, hvis du af en eller anden grund får problemer med dit fysiske kort.

Mulighederne er mange - og det er let at komme i gang

Valuta

Det kan som hovedregel bedst betale sig at hæve valuta, når du er ankommet til din destination. Vær dog opmærksom på at de forskellige lokale hæveautomater (ATM'er) kan have forskellig vekselgebyr. I app'en Mine Kort kan du altid finde den nærmeste ATM.

Du kan også hente Valutaregneren . Så kan du hurtig regne prisen ud, når der er noget, der frister.

Vil du have valuta med hjemmefra, kan du hæve euro i vores automater eller bestille anden valuta til afhentning i din afdeling. Bestil gerne to uger før. Beregn og bestil valuta.

Betal ikke i kroner

Forretninger i udlandet tilbyder nogle gange, at du kan betale i danske kroner frem for den lokale valuta. Vi anbefaler, at du betaler i lokal valuta. Ofte giver forretningen dig en ringere kurs, hvis du vælger kroner. Når du betaler i lokal valuta, bliver dine penge vekslet efter kursreglerne på dit kort.

Slip ikke dit kort af syne

Du kan opleve mange atypiske situationer, når du er i udlandet. Derfor er det vigtigt, at du altid holder øje med dit kort og ikke slipper det af syne.


Få flere gode råd om sikkerhed

Hvis uheldet er ude

Har du mistet dit kort på ferien
Hvis du mister dit kort, mens du er på ferie, eller det spærres på grund af mistanke om misbrug, så kan du oprette et Visa Mobil i Mine Kort app'en. Med Visa Mobil kan du betale med Apple Pay eller Google Pay.

Hvis du har mistanke om, at kortet er blevet misbrugt, så husk at spærre det i Mine kort app’en eller direkte i mobilbanken. Når du selv spærrer kortet, har du mulighed for selv at åbne det igen, hvis du finder ud af, at dit kort alligevel ikke er blevet misbrugt.

Når du kommer hjem
Når du kommer hjem, er det altid en god idé at tjekke dine kontoudtog løbende. Så kan du fange eventuelle transaktioner på dit kort, som du ikke selv har foretaget.

Hvis du oplever misbrug skal du gøre indsigelse snarest muligt - se hvordan