Guide til mobilbetaling for nybegyndere

Det er nemt, hurtigt og sikkert at betale med din telefon. Men det kræver selvfølgelig, at du får lagt de rigtige apps og kort ind på telefonen. Det hjælper vi med i denne lille guide.1) Installer mobilbank

De fleste har allerede mobilbank på telefonen, men hvis du ikke har, så er det en klar anbefaling. Her kan du blandt andet holde øje med, hvad der kommer ud og ind af din konto.

Sådan gør du

Hvis det driller, så ring på 89 89 28 00, vi sidder klar til at hjælpe.


2) Installer app'en Mine Kort

'Mine Kort' er en smart lille app, der gør dig i stand til at styre dine kort direkte på telefonen. Du kan se dine kort, spærre dem og bestille nyt kort, hvis du får behov for det. Det vigtigste i denne forbindelse er dog, at du via Mine Kort kan tilføje kortene til Apple Pay eller Google Pay. Med andre ord: få din telefon til at betale med kortet.

Sådan gør du

Hvis det driller, så ring på 89 89 28 00, vi sidder klar til at hjælpe.

Der er mange andre smarte ting i Mine Kort – læs mere om app’en Mine Kort


3) Aktiver Apple Pay eller Google Pay

Selve betalingen foregår med den betalingsfunktion, der er i din telefon. Hvis du har en iPhone, hedder den ’Apple Pay’. Hvis du har en Android-telefon, hedder den 'Google Pay'.

Mobile betalinger er meget sikre. Rent teknisk dannes der et ’token’, hver gang du betaler. Det er en kode som din telefon og terminalen automatisk udveksler, uden du skal gøre noget. Det er altså ikke dine kortoplysninger, der bliver sendt. Og hvis en svindler skulle opsnappe et token i forbindelse med en betaling, så kan det ikke bruges til noget.

Sådan gør du

 • Gå ind i app'en Mine Kort
 • Find det kort, du gerne vil bruge på telefonen
 • Under kortet trykker du på knappen ’Apple Wallet’, hvis du har en iPhone, og på ’Google Pay’, hvis du har en Android-telefon
 • Telefonen guider dig nu til at tilføje kortet til din ’Wallet’ (en slags tegnebog på din telefon). Se hvordan du gør med Apple Pay
 • Særligt for Android: Sørg for at have NFC slået til

Hvis det driller, så ring på 89 89 28 00, vi sidder klar til at hjælpe.

Nu er du klar til at betale med telefonen. Du kan betale med mobilen i alle butikker, der tager imod kontaktløse kort. Du holder blot telefonen hen til terminalen og godkender betalingen (din telefon viser hvordan).

Du har også mulighed for at føje dit kort til FitBit Pay og Garmin Pay, så du kan betale med dit sportsur.


4) MobilePay – husk det også kan bruges til pengegaver

Over 4 millioner danskere har MobilePay, så det har du sikkert også – ellers kan vi klart anbefale app’en. Den gør det nemt og hurtigt at betale venner og bekendte. Man kan også lave en indsamling til fx en gave eller i en forening med en Box i MobilePay. MobilePay kan også bruges, hvis man gerne vil give en pengegave, uden at skulle hæve kontanter.

Sådan gør du

Hvis det driller, så ring på 89 89 28 00, vi sidder klar til at hjælpe.

Se mere om MobilePay


5) Et virtuelt kort – få et Visa-kort på få minutter

En sidste god ting at lægge på telefonen er et Visa Mobil, som er et ekstra kort, der er virtuelt. Det vil sige, at du ikke får et fysisk kort til pungen, men kun har kortet på din telefon. Det er et godt ekstra-kort at have i baghånden, hvis nu dit andet kort bliver spærret eller stjålet.

Du bruger kortet via Apple Pay eller Google Pay.

Sådan gør du

 • Gå ind i app’en Mine Kort 
 • Klik på ’Bestil kort’ i menuen nederst
 • Vælg Visa Mobil
 • Vælg den konto kortet skal høre til
 • Indtast mail og accepter priser og regler
 • Vælg design
 • Godkend og aktiver kort
 • Føj kortet til Apple Wallet eller Google Wallet

Hvis det driller, så ring på 89 89 28 00, vi sidder klar til at hjælpe.


PS: Beskyt telefonen med en kode (eller din krop)

Når man bruger telefonen til at betale med, er det vigtigt, at sikkerheden er i top, så husk at beskytte din telefon. Brug de muligheder din telefon stiller til rådighed.

Det kan både være en talkode, som selvfølgelig ikke skal være nem at gætte.

Det kan også være din krop … altså fingeraftryk/TouchID, hvor man bruger tommelfingeren til at identificere sig. På de nyeste telefoner kan det være dit ansigt, du identificerer dig med (FaceID).  

PPS: Backup, backup, backup

Det er dejligt, når det hele kan klares på telefonen. Men det gør os også ekstra afhængige af telefonen, og tanken om, at den bliver stjålet eller går i stykker kan få det til at løbe koldt ned af ryggen.

Men en simpel indstilling på telefonen kan redde dig, hvis uheldet skulle være ude: Sørg for, at din telefon laver en backup, når den sidder i opladeren (fx hver nat). Så er det nemt at genskabe på en ny telefon uden at miste indstillinger, billeder osv.