Gode råd om unge og pension

Som ung tænker du måske ikke ret meget over at indbetale til en pensionsopsparing. Det er også helt fint at vente med det, til du er færdig med din uddannelse og får dit første job.

Mød vores ekspert og bliv klogere på, hvad du som ung skal tænke på - se video nederst på siden.

Alligevel er det en god idé, at du gør dig nogle overvejelser om fremtiden.

 • Forsikringer
  Er du forsikret, hvis du kommer til skade eller bliver alvorligt syg? En ulykkesforsikring er et must.
  Kontakt din rådgiver, så hjælper vi dig videre. En forsikring mod tabt erhvervsevne er noget af det vigtigste at få hurtigt på plads. Gruppeforsikring- læs mere Vær opmærksom på, at hvis du er under 40 år, vil du kun i særlige tilfælde kunne få førtidspension. Guide til førtidspension og ressourceforløb.
 • Sygesikring Danmark
  Er du medlem - så fortsæt med det. Hvis ikke, overvej at melde dig ind.
 • Betal din gæld
  Har du forbrugsgæld, fx fra din tid som studerende, bør du som udgangspunkt afdrage gælden af først og sætte mindre af til pension. Lavere gæld giver mere luft i din økonomi til det, du har behov for.
 • Er der andre behov for opsparing?
  For at kunne købe din egen bolig, skal du selv have 5% af købesummen kontant. Går du i de tanker, er det en god idé at sætte penge af til det.
 • Aldersopsparing, den første pensionskonto
  Er du fx færdig med din uddannelse og har fået job, og dermed begynder at have flere penge på kontoen, bør du oprette din første pensionsopsparing.
  Din rådgiver står klar til at hjælpe dig med at komme i gang. Book møde.
 • Pensionsinfo
  Har du allerede en pensionsopsparing? Hvis du er i tvivl, så tjek www.pensionsinfo.dk og se, hvordan du er forsikret med hensyn til dit helbred, og hvad du allerede har sparet op i pension.

Få styr på pension og forsikring når du er ung

Mads og Sidsel Panduro lærte på den hårde måde, hvor vigtig det er at have styr på sine pensioner og forsikringer. Også selvom man er ung. Hør deres fortælling og se videoen her:Vi er klar til at rådgive dig

Se alle pensionsopsparinger

 • Hvad har du egentlig brug for – set ud fra din situation?
 • Få et overblik over din bestående pension og forsikringer

Book et møde!


Få et lynkursus i pension hjemme ved skærmen

Ved du, hvilke forsikringer du skal have for at gå fremtiden trygt i møde? Få svaret i videoen, og hør hvordan Mads og Sidsels liv tog en uventet drejning – og kom tilbage på sporet. Videoen varer cirka en time. Men den tid er godt givet ud - det er jo din fremtid, det drejer sig om.

Se videoen om pension for unge