Fremtiden for rejsebranchen

Anne Kejser og Michelle Nørgaard har i denne episode af Katjing besøg af Tommy Steg, analytiker i Jyske Bank. Dagens emne er rejsebranchen og herunder de store digitale bookingportaler, som har været på en fascinerende rejse de seneste årtier.

Hør den også i din podcastapp

Lyt på SpotifyLyt på Apple PodcastLyt på Google Podcast

Danskerne køber igen i år rejser i vildskab, og oftere og oftere sker det via én af de store online portaler på markedet: Booking.com, Expedia og Airb’n’b. Vi kigger på, hvad portalerne har gjort for at overtage en del af feriebooking-markedet, og hvordan AI i fremtiden kan komme til at betyde en masse for vores måde at booke ferie på.

Under de mere hjemlige himmelstrøg kan vi se, at der er godt tryk på sommerhusudlejningerne, og det er tyskerne, der fylder godt op i husene. Hele 65% af sommerhusene udlejes til tyskere, og det er en stigning på 30% siden 2019. Hvad skyldes det, og kan den tendens mon fortsætte?

Dagens gæst og værterne

Tommy Steg, analytiker, Jyske Bank

Michelle Nørgaard, ekspertvært og aktiestrateg i Jyske Bank

Anne Kejser, ankervært

Del denne side:

Nye rejsevaner: Feriestedet skal være Tik Tok-værdigt

Vi har fået langt flere rejsevaner end tidligere, og særligt en ny måde at vælge feriedestinationen vinder frem: Er stedet instagram-venligt? Samtidig blomstrer rejselysten globalt set, og det kan alt sammen ses på aktiemarkedet, fortæller Tommy Steg, der er analytiker i Jyske Bank.


Klar til at investere?

Du kan selv købe og sælge fx aktier, obligationer og investeringsforeninger i din mobil- og netbank.

Få finansnyheder fra Finansnyt

Du kan altid følge med i, hvad der rører sig på finansmarkederne, få markedsanalyser og tilmelde dig daglig sms- og mailservice om finansmarkedet.


24. april 2024
Næste webinar

Elbilsmarkedet – nu og i fremtiden

Salget af elbiler har de senere år virkelig taget fart og lige nu er det attraktivt at kigge i den elektriske retning, hvis man skal købe bil. Vi får besøg af salgchef hos Ejner Hessel og en aktieanalytiker fra Jyske Bank.


Sådan udvælger og behandler vi aktier relateret til temaet:

Nedenstående aktier er udvalgt ud fra 1) deres strategiske tilknytning til det belyste tema samt 2) deres rent kvantitative attraktivitet med baggrund i Jyske Quant modellen på udgivelsesdatoen for videoen. Sidstnævnte fokuserer på prisfastsættelse, kvalitet og stemningen omkring den givne aktie. Vær opmærksom på, at der ikke følges op på temaet og/eller de anbefalede aktier efter udgivelsesdatoen. Du kan se de nuværende kvantitative anbefalinger på aktierne relateret til temaet (Køb, Neutral, Salg) via de links, som følger med denne video.