Danske Aktier - maj 2024

Aktier

I analysen kan du læse mere om Jyske Banks anbefalinger på danske aktier og følge med i den seneste måneds nyheder på selskaberne.


Læs analysen [PDF]  


Dagens aktie

Danske Bank – Godt kvartal for flygtige handelsindtægter?
Med opjusteringen fra Sydbank i sidste uge er sandsynligheden steget for, at flere banker melder sig i koret de kommende uger. En af differentiatorerne i forhold til bankernes guidance er handelsindtægterne, som er notorisk svære at forudse ved årets start. Danske Bank fik dog en nogenlunde start på året i 1. kvartal med DKK 769 mio. vs. et guidet leje omkring DKK 750 mio. pr. kvartal. Baseret på spændudviklingen i danske realkreditobligationer, som historisk har vist korrelation med handelsindtægterne, vil vi også forvente, at Danske Banks handelsindtægter kan lande over dette niveau i 2. kvartal. Sker dette, og kommer kreditkvaliteten endnu engang stærkt ind kan vi begynde at se basis for, at resultatet efter skat i 2024 lander over toppen af guidance på de DKK 22 mia. – og dermed er vi inde i opjusteringsterritorie. Konsensusforventningen ligger dog p.t. på et resultat efter skat på DKK 21,4 mia. (på linje med vores estimat), så en opjustering vil formentlig ikke flytte estimaterne voldsomt op i forhold til det nuværende leje.

Med en afslutning på Estland-sagen i form af bødebetaling i Danmark og USA kan Danske Bank nu endelig fokusere tid og kræfter på at genoprette det kommercielle momentum i Danmark og Norden og slanke omkostningsbasen relativt til konkurrenterne de kommende år. Bankens profitabilitet er i kraftig bedring under højere markedsrenter, men vi ser endnu højere potentiale end markedet i øjeblikket, under forventning om en stærk kreditkvalitet, og dermed lave nedskrivninger, samt øget udlodning med henblik på at optimere bankens nuværende kapitalposition. (Læs vores seneste analyse på Danske Bank eller seneste Danske Aktier)

Se vigtig investorinformation i forhold til Jyske Banks analyser og anbefalinger på jyskebank.dk/investorinformation.