Spørgsmål og svar - alt om indsigelse

Kan du ikke finde det, du leder efter?

Du kan få hurtig hjælp hos Jyske Bank. Ring 89 89 89 89 eller skriv til kundesupport@jyskebank.dk. Vi sidder klar til at hjælpe alle dage 8.00-21.00.


Hvad betyder indsigelse?
En indsigelse betyder, at du gør indvending imod en korttransaktion, som er trukket på din konto.

Hvornår kan man gøre indsigelse?
Du kan gøre indsigelse i en række situationer:

 • En anden har misbrugt dit kort - og du har stadig kortet
 • Du har mistet dit kort/ dit kort er stjålet, og kortet er blevet misbrugt
 • Du har ikke modtaget de varer eller ydelser, du har bestilt
 • Du har returneret/ afbestilt din vare/ydelse, men har ikke fået beløbet retur
 • Du har modtaget en vare, som ikke var som beskrevet (f.eks. kopivare)
 • Du har handlet på en side med misvisende købsbetingelser (f.eks. tegning af abonnement)
 • En forretningen har trukket et beløb på din konto, som ikke er aftalt (f.eks billeje, hotelophold m.v.)
 • Du har betalt beløbet på en anden måde, men beløbet er også trukket på mit kort
 • Du har forsøgt at hæve penge i en pengeautomat, men der er sket en fejl

Aflysning: Kan jeg gøre kortindsigelse?
Du kan først gøre indsigelse, hvis du har forsøgt at få pengene retur fra forretningen, og dette ikke er lykkedes. Ved aflyst rejse opfordrer vi også til, at du kontakter din rejseforsikring, før du gør indsigelse.

Hvis du ikke finder en løsning med forretningen, skal du gøre indsigelse straks. Jo før du kontakter os, jo større er sandsynligheden for, at vi kan hjælpe dig.

Du kan gøre indsigelse via Jyske Bank hvis:

 • Din rejse eller service, ophold, billeje eller oplevelse er blevet aflyst af virksomheden, og du ikke kan få dine penge retur.
 • Dato for afrejse eller modtagelse af ydelse/service er passeret og ikke blev leveret af forretningen, og du ikke kan få dine penge retur.

Hvis rejse/event er frem i tiden, og der endnu ikke er meldt noget ud om aflysning, kan du ikke gøre indsigelse endnu. Kontakt i stedet udbyderen.

Har du accepteret en voucher, tilgodebevis eller lignende, kan du kun gøre indsigelse såfremt voucheren, tilgodebeviset eller lignende ikke er modtaget.

Hvornår skal jeg gøre indsigelse?
Du skal gøre indsigelse hurtigst muligt for at undgå, at din sag bliver forældet. Fristen for forældelse varierer alt efter hvilken situation, der er tale om.

Hvad skal jeg gøre?
Du skal gå ind på Jyske Banks hjemmeside og udfylde en indsigelsesformular. Du skal vælge den formular, som passer bedst til din situation. Det er vigtigt, at du gør, hvad du kan, for at give os de oplysninger, du har – og at du får beskrevet situationen så godt som muligt.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke kan finde en formular, som passer til min situation?
Find den formular, der er tættest på at matche din situation. Hvis vi mangler oplysninger, skal vi nok kontakte dig.

Hvad sker der, når jeg sender formularen?
Hvis du ønsker at gøre indsigelse, er det os som bank, der hjælper dig som kunde i processen. Det er Nets, der står for selve behandlingen af din sag. De får også opklaret evt. tvivlsspørgsmål, hvis der for eksempel er en twist mellem dig og en forretning.

Hvordan får jeg mine penge retur?
Når vi modtager din indsigelse, er der en behandlingstid på ca. 10 dage inden sagen sendes til Nets. Når sagen er sendt til Nets, sætter vi beløbet midlertidigt ind på din konto. På den måde skal du ikke mangle pengene på din konto, i den tid det tager at afslutte sagen.  

Hvor lang tid går der, inden jeg kan se pengene på kontoen?
Der går ca. 10 dage, fra vi modtager indsigelsen, til du kan se pengene på din konto. Hvis du ikke har modtaget pengene efter to uger, er du velkommen til at ringe til Kundesupport på tlf. 89 89 89 89 – så hjælper vi dig.

Hvor sikker er jeg på at få mine penge igen?
Du er rent juridisk godt sikret, når du for eksempel bruger dit kort på nettet. Og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe dig. Hvis sagen skulle trække i langdrag hos Nets og tage mere end 6 måneder at få afgjort, dækker vi dit evt. tab. 

Hvordan kan jeg undgå, at det sker igen?
Du skal fortsætte præcis, som du plejer. Der kan desværre ske misbrug eller misforståelser, når man handler på internettet med sine kortoplysninger. Men så længe du ikke udleverer dine kortoplysninger til andre og altid beskytter din pinkode og andre personlige sikkerhedskoder, så gør du præcis, som du skal.

Er misbruget sket via MobilePay?
Når du bruger MobilePay til at overføre penge til private, har du ingen indsigelsesmuligheder.
Her skal du kontakte Mobilepay på tlf. 45 14 44 47 omkring misbruget.

Når du bruger MobilePay til at betale med på en hjemmeside, har du samme indsigelsesmuligheder som, hvis du brugte et betalingskort.

Du kan læse mere om dine indsigelsesmuligheder på mobilepay.dk.