NemID bliver til MitID

Alle med NemID skal i løbet af 2021 og 2022 have MitID: Danmarks nye digitale ID. MitID er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark. Du vil kunne bruge MitID til alt det, du plejer at bruge NemID til, når MitID er fuldt indfaset i løbet af 2022.

MitID logo

Af Jyske Bank

06. okt. 2021 12.00

Gem dit NemID

Selvom du får MitID, skal du beholde NemID indtil videre. Det skal du, fordi der i en overgangsperiode er steder og situationer, hvor du stadig skal bruge NemID, indtil NemID er endeligt udfaset. Du får besked, når du ikke skal bruge NemID mere.


Her kan du få hjælp

På MitIDs hjemmeside kan du få hjælp til at få MitID med NemID.

Du kan også kontakte Hotline på 89 89 28 00 hverdage mellem kl. 8 og 16 eller på [email protected], hvis du har fået besked om MitID i netbanken eller mobilbanken og har brug for hjælp til at få eller bruge MitID.

Her kan du få hjælp til NemID-appen

Har du brug for hjælp til at opdatere dine ID-oplysninger i NemID, inden du kan få MitID, skal du kontakte borger.dk.

Få MitID med pas

Sådan aktiverer du MitID-appen

Har du husket en backup af MitID?

Vi anbefaler, at du installerer MitID flere steder, fx både på mobil og tablet.
Se her hvordan


Kort om MitID

  • MitID styrker sikkerheden

    Med MitID styrkes sikkerheden og nøglekortet udfases, så det bliver sværere at udnytte andres digitale identitet. Du kan følge med i, hvad du er ved at godkende med MitID, så du kun godkender det, som du selv har igangsat.
    MitID er en sikker løsning - læs mere på mitid.dk

  • MitID er nemt at bruge

    Når du har fået MitID, er det nemt at bruge i din hverdag. Med et enkelt swipe kan du godkende eller logge ind med MitID.

  • MitID er primært en app

    De fleste vil få MitID som app, da det er en praktisk løsning. Men der vil være alternativer (MitID kodeviser, -kodeoplæser og -chip) til dem, der enten ikke kan eller ønsker at bruge en app.

Fra NemID til MitID – pas på svindel

Udlever aldrig dit bruger-ID eller dine koder – hverken til NemID eller MitID. Det vil hverken offentlige myndigheder, banken, supporten eller andre bede dig om.

Se her, hvordan du passer på MitID: Fem gode råd til dit digitale liv

Se også på sikkerdigital.dk, hvordan du lærer at spotte fx falske mails eller hjemmesider.