Tech og især Tesla trækker op

Aktierne har fået en god start på ugen med solide stigninger både mandag og tirsdag. Fremgangen har været bredt fordelt, men især tech-aktierne er kommet godt igen. Selv om Teslas regnskab skuffede, sprang aktiekursen i vejret i eftermarkedet på annonceringen af en ny og billigere model. Tech trækker også op i Asien her til morgen, og futures signalerer en grøn aktiestart i Europa. I dag aflægger bl.a. Meta og IBM regnskab, og vi skeler også til Ifo og flere ECB-taler.

Markedsfokus

  • Tech trækker op –Tesla hopper i eftermarkedet trods regnskabsskuffelse

Seneste nyt

  • PMI’er signalerer at euroområdets lange stagnationsperiode er slut

Læs uddybende om dagens økonomiske og finansielle overskrifter: Klik her.


Dagens aktie

Pandora – fortsat stærkt brand-momentum
Pandora kommer med regnskab d. 2. maj, hvor fokus vil være på salgsudviklingen i kvartalet. Pandora har allerede løftet sløret for salgsudviklingen i de første fem uger af året, hvor salgsvæksten ud af butikkerne var oppe med en høj encifret procentsats, og vi forventer, at det stærke momentum er fortsat kvartalet ud. Det vidner om, at de mange kampagner, der gik viralt i slutningen af sidste år, har trukket spor ind i 2024. Vi estimerer en like-for-like vækst på 8,2% i 1. kvartal, hvilket er et godt stykke over guidance-intervallet for helåret på 3-5%, men på niveau med forventningerne i markedet, som er blevet revideret en anelse op hen over de sidste par måneder.

Vi vil dog ikke sætte næsen op efter, at det stærke brand-momentum kan fortsætte året ud, da sammenligningstallene i 2. halvår bliver væsentlig sværere. Vi forventer derfor ikke de store justeringer af estimaterne for året, hvor Pandora har guidet for en organisk vækst på 6-9% og en uændret EBIT-margin på omkring 25%. Den amerikanske økonomi har dog været overraskende robust, og meget tyder på, at vi undgår en mild recession i USA. Det er alt andet lige positivt, men det er fortsat tidligt på året, og vi forventer derfor, at Pandora gentager deres guidance for 2024.

Aktien er kørt stærkt, hvor Pandora er oppe med små 18% år-til-dato og med mere end 300% siden starten af 2020, hvilket gør aktien til den bedst performende aktie blandt de store europæiske forhandlere af smykker og tøj. Samtidig er Pandora gået fra at handle til en rabat på over 30% i slutningen af 2022 til nu at handle til en præmie på over 10% til sit historiske gennemsnit, målt på EV/EBITDA. Vi forbliver derfor på sidelinjen frem mod regnskabet. 
(Læs vores seneste analyse på Pandora eller seneste Danske Aktier)

Se vigtig investorinformation i forhold til Jyske Banks analyser og anbefalinger på jyskebank.dk/investorinformation.


Selskabsnyheder

DSV: Regnskabet for 1. kvartal kommer ind  svagere end ventet på indtjeningen – fastholder guidance for året
(Læs vores nye analyse på DSV)

Carlsberg: Konkurrenten Heineken kommer ind bedre end ventet i 1. kvartal  
(Læs vores seneste analyse på Carlsberg)

Ringkjøbing Landbobank: Kommer ind bedre end ventet på bundlinjen, men nettorenteindtægterne skuffer i 1. kvartal

Tesla: Steg 13,4 pct. i eftermarkedet efter nyheden om, at de vil lancere billigere elbiler hurtigere

Læs alle analyser og anbefalinger på enkeltselskaber på  FinansnytPlus.
Har du ikke adgang til FinansnytPlus, så tag fat i din rådgiver for at høre om dine muligheder for at få adgang.


Dagens vigtigste regnskaber

Credit Suisse, AT&T, Brdr. A&O, Heineken, Assa Abloy, Handelsbanken, Ringkjøbing Landbobank, DSV, Atlas Copco, Ford, Hasbro, Boeing, Biogen


SE OGSÅ   Sell in May and go away!?

Du løber en risiko, når du investerer i finansielle instrumenter. Informationer og anbefalinger på disse sider er generelle og ikke personlig rådgivning. Læs mere her: Information om analyser, anbefalinger, interessekonflikter og risici.