Køb bolig i udlandet

Overvejer du at købe en bolig i udlandet? Måske en feriebolig under sydlige himmelstrøg? Eller frister et job i udlandet? Vi kan hjælpe dig med at sætte rammerne for et grundigt forberedt boligkøb i fx Spanien.

Når du skal købe bolig i udlandet

Inden et boligkøb i udlandet er det vigtigt at forberede sig grundigt og sætte sig ind i det lokale boligmarked. Ikke alle boligmarkeder er som det danske.

Køb af bolig i Danmark

Fx har Spanien en anderledes kultur, og der er helt andre regler, når du skal købe hus i Spanien. Blandt andet er ejendomsmægleren ikke knyttet til et bestemt udvalg af boliger som i Danmark, men har i princippet adgang til at sælge alle de boliger, der er til salg. Desuden køber man boligen som beset, og der er ingen ejerskifteforsikring.

Book et møde med din rådgiver

Forvent ikke en økonomisk gevinst

Det er vigtigt at handle boligen ud fra et personligt behov og ikke ud fra drømmen om en hurtig økonomisk gevinst. Markedet er stadig ustabilt, og der findes ingen garantier for gode boligkøb i udlandet.

Få mere at vide om at flytte til udlandet

Netop derfor er det vigtigt at tage sig god tid og inddrage de rette rådgivere. Du skal måske foretage dit livs investering – både økonomisk og i forhold til livskvalitet. Det er vigtigt ikke at lade sig fortrylle, men forholde sig nøgternt til investeringen.

Tre muligheder for finansiering

Du har kort fortalt tre muligheder for finansiering til køb af feriebolig i udlandet. Hvilken af de tre løsninger, der er den bedste for dig, afhænger helt af dine individuelle behov.

 1. Du har alle pengene selv og har ikke brug for at låne til køb af bolig.
 2. Du vælger dansk finansiering, og Jyske Bank stiller lån til rådighed eller formidler lån med eller uden sikkerhed. Det kan fx være lån i en dansk ejendom eller lån med sikkerhed i værdipapirer.
 3. Du tager et lån med pant i den udenlandske ejendom. Vi kan henvise til en bank i Tyskland eller Spanien, der kan finansiere din bolig.

Bliv klogere på finansiering af dit sommerhus, og hvordan du får et lån til sommerhus.


Få mere at vide om boligkøb i udlandet

Bliv kontaktet og hør nærmere

   Vi kontakter dig hurtigst muligt. Din henvendelse er helt uforpligtende.


   10 gode råd ved køb af bolig i udlandet

   • Afsæt god tid
    Sæt god tid af til at undersøge alle forhold omkring et boligkøb i udlandet. Det er normalt at bruge et års tid på at finde den rigtige bolig eller lejlighed i udlandet, hvis man ikke er bekendt med området.
   • Søg rådgivning
    Få rådgivning hos fagfolk om både finansieringen og selve det at købe feriebolig.
   • Brug lokale eksperter
    Find en lokal advokat, der kan hjælpe dig med de lokale regler og love. Find også en lokal ejendomsmægler, som du har tillid til.
   • Klarlæg dine behov
    Find en bolig, der fungerer efter dine behov. Husk at tage stilling til, om den skal bruges hele året rundt eller være en feriebolig.
   • Besøg lokalområdet
    Undersøg livet i lokalområdet. Også om vinteren og om aftenen.
   • Kontakt danskerforeninger
    Hent information om området hos de lokale danskerforeninger – de er som oftest åbne for en ærlig snak og har et stort lokalkendskab.
   • Tjek prisniveauet
    Kig på mange forskellige ejendomme i området for at få et bredt indtryk af prisniveauet.
   • Gennemtænk projektsalg
    Overvej en ekstra gang, når du køber projektsalg. Det er vigtigt at forestille sig området, når det bliver beboet, og aflæse både fordele og ulemper.
   • Genovervej beliggenheden
    Gå efter den gode beliggenhed, når du kigger på køb af lejlighed eller feriebolig. Modsat hvad mange tror, er den bedste beliggenhed ikke nødvendigvis lige ved vandet, men ofte lidt inde i landet, hvor man kan få udsigt.
   • Vælg et rum mere
    Gå efter en bolig med et rum mere, end du havde regnet med. Det bliver hurtigt vigtigt at have plads til gæster fra Danmark, hvis du har købt hus eller ferielejlighed i udlandet.