Debetkort eller kreditkort - hvad er forskellen?


Et debetkort er til dig, der...

  • Vil se dine køb på kontoen med det samme
  • Vil være sikker på, at du ikke bruger flere penge, end der står på kontoen
  • Vil have mulighed for at skrue op og ned for forbrugsgrænsen
  • Har brug for et ekstra kort til fx madkonto eller en fælleskonto


Et kreditkort er til dig, der...

  • Ønsker øget sikkerhed ved større køb
  • Synes det er fint, at køb på kortet bliver betalt samlet én gang om måneden
  • Ønsker større økonomisk fleksibilitet
  • I perioder kan have stort forbrug – fx på ferier
  • Har brug for rejse- og afbestillingsforsikring

Vil du have begge kort?
Det er dig og dit forbrug der afgør, hvilket kort der passer til dig. For de fleste er det en god idé at have begge kort, fordi de to korttyper har forskellige fordele og samlet set giver den største fleksibilitet.

Bestil betalingskort
Hvor gammel skal jeg være?

Debetkort:
Over 18 år. Vi har også betalingskort til børn og unge
Kreditkort:
Over 18 årHvor kommer pengene fra?

Debetkort:
Et debetkort er knyttet til din konto i din bank – typisk din grundkonto. De penge, du bruger, bliver hævet på din konto med det samme.
Kreditkort:
Med et kreditkort får du en kredit tilknyttet en selvstændig konto. Du låner altså pengene af din bank i en rentefri periode på 30-45 dage, og derefter skal du betale pengene tilbage. Hver måned afregnes dit forbrug på kortet. Det sker helt automatisk, og du kan følge med i mobilbanken.Hvor kan jeg bruge kortet?

Debetkort:
Du kan bruge kortet i Danmark, i udlandet og på nettet.
Kreditkort:
Du kan bruge kortet i Danmark, i udlandet og på nettet. Langt de fleste butikker – både fysiske og onlinebutikker - tager kreditkort.Hvad betaler jeg for at have kortet?

Debetkort:
I Jyske Bank er det muligt at få et gratis debetkort (Visa eller Dankort) tilknyttet din konto, hvis du er helkunde og har et tilstrækkeligt forretningsomfang i Jyske Bank. Se betingelser.
Kreditkort:
Det afhænger af hvilket kort du vælger, og hvad du tilkøber til kortet. Se priser på de kreditkort vi har på hylderne.Hvor mange penge kan jeg hæve på kortet?

Debetkort:
Du kan maksimalt bruge det beløb, der står på den tilknyttede konto. Derudover er der typisk et loft over, hvor meget du kan bruge på kortet, per døgn og i alt på en måned. Se forbrugs- og hævegrænser på de enkelte korttyper.
Kreditkort:
Du kan max bruge det beløb der svare til din kreditgrænse. Derudover er der typisk et loft over, hvor meget du kan bruge på kortet, per døgn og i alt på en måned. Se forbrugs- og hævegrænser på de enkelte korttyper.Betaler jeg renter af det, jeg bruger?

Debetkort:
Med et debetkort låner du ikke penge – du bruger det, du har. Derfor betaler du ikke renter.
Kreditkort:
Kreditkort har typisk en rentefri periode på 30-45 dage. Betaler du ikke til tiden, så kontoen derved overtrækkes, betaler du almindelig overtræksrente.