Lån til nybyggeri og byggegrund

Du skal have godkendt dit byggeprojekt af dit realkreditinstitut og bank, inden du kan hjemtage lån. Du skal henvende dig til din bank, for at få den godkendelse.

Det er en vurderingsmand, der vurderer, hvad dit byggeprojekt vil være værd, når det står færdigt. 
Her bliver der set på alle de parametre, et færdigt hus vil blive vurderet på:

  • Markedet
  • Beliggenhed
  • Størrelse
  • Materialevalg m.m.

Men: Din nybyggede bolig skal også vurderes, når projektet er færdigt. 
Det er først på det tidspunkt, at vurderingen rigtigt ”gælder”. Den første vurdering er den, der bliver brugt til at lave et foreløbigt lån. Hvis boligens værdi eksempelvis er faldet, inden dit nybyggeri står færdigt, bliver det endelige realkreditlån mindre, og du risikerer i stedet at skulle have et større efterfinansieringslån i banken til en højere rente.

Låntyper - Forhåndslån, Byggelån eller Byggekredit?

Når byggeriet er forhåndsvurderet, og projektet er godkendt af realkreditinstituttet og banken, kan du optage et lån til dit nybyggeri. Der er to måder at låne på; forhåndslån eller byggelån/ byggekredit.

Forhåndslån

Du låner pengene i et realkreditsinstitut, før huset bliver bygget. I byggeperioden stiller banken garanti for lånet (at huset bliver opført), og når huset er bygget færdigt, skal der laves en endelig vurdering. Du er derfor ikke garanteret lånets størrelse, før huset er færdigbygget, men fordelen er, at du kan hjemtage den lånetype, du ønsker, fra start.

Byggelån eller Byggekredit

Du låner pengene i banken via et byggelån og hjemtager først dit endelige lån, når huset er færdigbygget, og der er lavet endelig vurdering. 

Om du skal vælge den ene eller den anden type lån eller kombinere de to lånetyper afhænger af både din økonomi og dine boligdrømme. Brug din bankrådgiver til sparring.

Læs mere om Jyske Banks boliglån

Brug banken og regn ud, hvad det koster

Vigtigst af alt skal du få lavet nogle økonomiske beregninger for dit nybyggeri hos din bankrådgiver, inden du kaster dig ud i køb af byggegrund. Så ved du, hvad det koster at bygge nyt hus - inklusiv grund, hus og anlæg af have. 

Få en god start på dit byggeri - bliv klogere på tommelfingerreglen om nybyggeri

Kontakt mig om lån til nybyggeri