Skal du låne til sommerhus?

Måske er du træt af at betale dyrt for at leje sommerhus og vil gerne lave din egen investering. Eller måske er du på udkig efter et fremtidigt samlingssted for dig og familien.

Lån til finansiering af dit sommerhus

Inden du begynder at kigge efter sommerhus, er det en god idé at finde ud af, hvor meget du kan købe for, så du bedre kan målrette din søgning. Vi rådgiver dig om at låne til sommerhus og hjælper dig med at beregne sommerhuslånet.

Få styr på køb af bolig

Hvordan du skal finansiere dit køb af sommerhus, afhænger af hvilken type af lån, som passer dig bedst.

Du kan maksimalt låne op til 75% af sommerhusets værdi med et bankboliglån eller et realkreditlån.*

Resten af sommerhusets værdi kan du finansiere med et banklån eller en eventuel opsparing. 

Se alle boliglån

*Om du kan låne, afhænger af en individuel vurdering og kreditgodkendelse. Belåningsgraden – hvor stor en del af sommerhusets værdi, du eventuelt kan belåne - bliver fastsat i forbindelse med den individuelle behandling af din lånesag.

Det skal du tænke over, når du vil købe sommerhus

Hvad er dine ønsker og behov til et sommerhus?

Find ud af, hvad dine ønsker er til et sommerhus, og hvad det stiller af krav til størrelse, stand og beliggenhed. Vil du tage i sommerhuset hver weekend eller højst et par gange i højsæsonen? Skal det være tæt på dit hjem eller på offentlig transport? Og hvor meget tid vil du bruge på at vedligeholde det?

Vil du udleje sommerhuset?

Hvis du har planer om at udleje sommerhuset i perioder, kan det få økonomien til at løbe bedre rundt. Det kan dog være svært at forudsige, hvor stor lejeindtægten kan blive over de næste mange år. Udlejning kan også betyde, at du skal sætte flere vedligeholdelsesomkostninger af i dit budget.

Husk, at du ikke må bo fast i dit sommerhus hele året, medmindre du opfylder nogle særlige kriterier. Som udgangspunkt må du kun bo fast i sommerhuset i sommerhalvåret, fra 1. april til 30. september. Resten af tiden må du gerne have kortvarige ferieophold.

Bolig i udlandet?
Læs mere om at investere i bolig i udlandet

Kontakt mig om sommerhus