Vigtige tanker før køb af bolig i udlandet

Overvejer du at købe en bolig i udlandet? Måske en feriebolig under sydlige himmelstrøg? Måske som din nye, faste adresse? Eller fordi du har fået et fast job i udlandet, og selv skal skaffe en bolig? Uanset årsagen, så er der flere ting, du bør have med i overvejelserne.

Hvide huse i bjerge

10 vigtige råd

 • Afsæt god tid og tjek det lokale
  Sæt god tid af til at undersøge alle forhold omkring et boligkøb i udlandet. Besøg og undersøg livet i lokalområdet. Tænk også på både dag og nat. Sommer og vinter.
 • Klarlæg dine behov
  Find en bolig, der fungerer efter dine behov. Husk at tage stilling til, om den skal bruges til helårsbeboelse eller alene fungere som en feriebolig.
 • Forvent ikke en økonomisk gevinst
  Det er vigtigt, at du køber boligen ud fra et personligt ønske eller behov. Forvent ikke en hurtig, økonomisk gevinst. Markedet er ustabilt, og ingen kan garantere et godt boligkøb.
 • Søg rådgivning
  Få rådgivning hos fagfolk om både finansieringen og selve det at købe bolig.
 • Brug lokale eksperter
  Find en lokal advokat, der kan hjælpe dig med de lokale regler og love. Find også en lokal ejendomsmægler, som du har tillid til.
 • Kontakt danskerforeninger
  Hent information om området hos de lokale danskerforeninger – de er som oftest klar til en ærlig snak og har et stort lokalkendskab.
 • Tjek prisniveauet
  Kig på mange forskellige ejendomme i området for at få et bredt indtryk af prisniveauet.
 • Gennemtænk projektsalg
  Overvej en ekstra gang, når du køber projektsalg. Det er vigtigt at forestille sig området, når det bliver beboet og prøve at aflæse både fordele og ulemper.
 • Genovervej beliggenheden
  Gå efter den gode beliggenhed, når du kigger på køb af lejlighed eller feriebolig. Den bedste beliggenhed er ikke altid ved vandet, men ofte lidt inde i landet med god udsigt.
 • Vælg et rum mere
  Gå efter en bolig med et rum mere, end du havde regnet med. Det kan hurtigt blive rart med plads til gæster fra Danmark, hvis du har købt hus eller ferielejlighed i udlandet.
I samarbejde med MyHomes

Deleøkonomi åbner døren til ferieboliger

Drømmer du om feriebolig i udlandet, så kan det måske være løsningen at dele ejerskabet af en række ferieboliger sammen med andre.

Konceptet tilbydes af vores samarbejdspartner MyHomes. Du kan nyde det gode liv, mens MyHomes tager sig af det praktiske.

Webinar

Feriebolig i udlandet

Onsdag den 26. juni kl. 19 kan du blive klogere på de forskellige muligheder for feriebolig i udlandet – både køb af egen bolig og delekoncepter, hvor du køber en andel af flere boliger. 

Kontakt

Skal vi kontakte dig?

Det er helt uforpligtende, og du hører fra os inden for 24 timer.

Grafik med papirflyver og skyer