Vigtige tanker før køb af bolig i udlandet

Overvejer du at købe en bolig i udlandet? Måske en feriebolig under sydlige himmelstrøg? Måske som din nye, faste adresse? Eller fordi du har fået et fast job i udlandet, og selv skal skaffe en bolig? Uanset årsagen, så er der flere ting, du bør have med i overvejelserne.

Hvide huse i bjerge

10 vigtige råd

 • Afsæt god tid og tjek det lokale
  Sæt god tid af til at undersøge alle forhold omkring et boligkøb i udlandet. Besøg og undersøg livet i lokalområdet. Tænk også på både dag og nat. Sommer og vinter.
 • Klarlæg dine behov
  Find en bolig, der fungerer efter dine behov. Husk at tage stilling til, om den skal bruges til helårsbeboelse eller alene fungere som en feriebolig.
 • Forvent ikke en økonomisk gevinst
  Det er vigtigt, at du køber boligen ud fra et personligt ønske eller behov. Forvent ikke en hurtig, økonomisk gevinst. Markedet er ustabilt, og ingen kan garantere et godt boligkøb.
 • Søg rådgivning
  Få rådgivning hos fagfolk om både finansieringen og selve det at købe bolig.
 • Brug lokale eksperter
  Find en lokal advokat, der kan hjælpe dig med de lokale regler og love. Find også en lokal ejendomsmægler, som du har tillid til.
 • Kontakt danskerforeninger
  Hent information om området hos de lokale danskerforeninger – de er som oftest klar til en ærlig snak og har et stort lokalkendskab.
 • Tjek prisniveauet
  Kig på mange forskellige ejendomme i området for at få et bredt indtryk af prisniveauet.
 • Gennemtænk projektsalg
  Overvej en ekstra gang, når du køber projektsalg. Det er vigtigt at forestille sig området, når det bliver beboet og prøve at aflæse både fordele og ulemper.
 • Genovervej beliggenheden
  Gå efter den gode beliggenhed, når du kigger på køb af lejlighed eller feriebolig. Den bedste beliggenhed er ikke altid ved vandet, men ofte lidt inde i landet med god udsigt.
 • Vælg et rum mere
  Gå efter en bolig med et rum mere, end du havde regnet med. Det kan hurtigt blive rart med plads til gæster fra Danmark, hvis du har købt hus eller ferielejlighed i udlandet.

Lad dig ikke fortrylle – vær nøgtern

Før du køber bolig i udlandet, er det vigtigt at du forbereder dig grundigt og sætter dig ind i det lokale boligmarked. Der kan være både praktiske og kulturelle forskelle at tage hensyn til.

Du møder fx helt andre regler, når du skal købe hus i Spanien. Her er ejendomsmægleren fx ikke knyttet til et bestemt udvalg af boliger, som vi kender det i Danmark. I princippet har spanske mæglere adgang til at sælge alle de boliger, der er til salg. Desuden køber man boligen som beset – og der er ingen ejerskifteforsikring.

Måske er et køb af bolig i udlandet dit livs investering – både økonomisk og i forhold til livskvalitet. Så det er vigtigt ikke at lade sig fortrylle af den fremmedartede charme, men forholde sig nøgternt og kritisk til investeringen.

Finansiering af feriebolig i udlandet

Du har kort fortalt tre muligheder for finansiering til køb af feriebolig i udlandet. Hvilken løsning, der er bedst for dig, det afhænger helt af dine individuelle behov.

 1. Du har alle pengene selv og har ikke brug for at låne til køb af bolig.
 2. Du vælger dansk finansiering, og Jyske Bank stiller lån til rådighed eller formidler lån med sikkerhed i dansk ejendom eller værdipapirdepot.
 3. Ved køb af bolig i Tyskland eller Spanien, kan vi henvise til en bank i de nævnte lande, der kan finansiere din bolig.
Kontakt

Skal vi kontakte dig?

Det er helt uforpligtende, og du hører fra os inden for 24 timer.

Grafik med papirflyver og skyer