Jeg skal være rask

Livet har det med at slå nogle sving – ofte når man mindst venter det. 
Og nogle gange så voldsomt, at man mister fodfæstet i en periode. 

Hvis du rammes af en ulykke eller alvorlig sygdom, skal økonomien være din mindste bekymring – du skal i stedet bruge dine kræfter på at blive rask igen.

Sådan var det for Kenneth Thuesen, som efter en trafikulykke måtte sige farvel til det liv, han hidtil havde levet, og forberede sig på en ny tilværelse som handicappet.


Få overblik over din økonomi, så du slipper for dén bekymring

Din økonomi kan ændre sig, hvis du bliver langvarigt syg. Måske bliver løn til sygedagpenge. Måske byder fremtiden på førtidspension og forsikringsdækning? Måske er der behov for at din ægtefælle tager plejeorlov eller går ned i tid.

Det er en god idé at få overblik over økonomien, så tidligt som muligt, så det ikke bliver endnu en bekymring i en svær tid. Din rådgiver i Jyske Bank hjælper dig med at regne på fremtiden og med at få økonomien og til at hænge sammen.

Bliv kontaktet af en rådgiver

Kan det praktiske blive nemmere?

Når man er syg, kan det være svært at finde energi til at styre den daglige økonomi og huske at betale girokort osv. Derfor er det en god idé at få lidt hjælp. Tilmeld det du kan til betalingsservice eller lav faste overførsler, så du ikke skal huske at betale regninger. Lav evt. en hel eller delvis fuldmagt til et familiemedlem eller en ven, du har tillid til, som kan stå for din økonomi, mens du er syg.

Du kan også lave en fremtidsfuldmagt, som kan sættes i kraft en gang i fremtiden, hvis du mister evnen til selv at tage vare på dine økonomiske eller personlige forhold. 


Hvad dækker dine  forsikringer, og hvordan får du dem udbetalt?

Hvis man bliver alvorligt syg eller kommer ud for en ulykke, er man som regel heldigvis dækket af forskellige forsikringer.

Forsikringer mod sygdom og ulykke:

  • Ulykkesforsikring – hvis du har været ude for en ulykke. Ligger typisk i dit forsikringsselskab
  • Kritisk sygdom – dækker udvalgte sygdomme. Kan både være en del af din pensionsordning i banken, via job eller fagforening
  • Tab af arbejdsevne – hvis din arbejdsevne bliver permanent nedsat. Kan både være en del af din pensionsordning i banken eller via jobbet
  • Aldersopsparing – ved livstruende sygdom kan der være mulighed for at få aldersopsparing (kapitalpension) udbetalt. Kan både være en opsparing i banken og som en del af din pensionsordning på jobbet

Få overblik over dine forsikringer i PensionsInfo (log på i Jyske Netbank). Her kan du også sende oplysningerne til din rådgiver, som så kan hjælpe med at få sat gang i udbetalingerne.

Mulighed for førtidspension?

Kan man regne med en førtidspension?