Jyske Bank og LokalBolig i fremtidigt samarbejde

Jyske Bank har indgået en aftale om at købe Handelsbanken i Danmark. Som et led i denne aftale vil Handelsbankens ejerandel i LokalBolig også overgå til Jyske Bank, når myndighederne har godkendt aftalen.

Villakvarter

Af Jyske Bank

14. jul. 2022 08.45

I snart 14 år har Handelsbanken haft en ejerandel i LokalBolig-kæden og et tæt samarbejde om at tilvejebringe god rådgivning og tryg finansiering for boligkunder. Ejerandelen i LokalBolig vil overgå til Jyske Bank som et led i bankens overtagelse af Handelsbanken i Danmark.

Som et led i den hidtidige ejeraftale havde de øvrige aktionærer i LokalBolig en forkøbsret til Handelsbankens ejerandel, men der var en hurtig og enstemmig accept af Jyske Banks overtagelse af ejerandelen i LokalBolig. Alle 58 LokalBolig-butikker var enige om, at det var en attraktiv løsning for både kædens kunder og for LokalBolig-butikkerne at indgå i et tæt samarbejde med Jyske Bank.

”Det er en gevinst for både os selv og vores mange kunder, at Jyske Bank er køberen af Handelsbanken, og derfor har vi også med stor glæde sagt ja til Jyske Banks køb af Handelsbankens ejerandel i LokalBolig. Det vil give stor tryghed og sikkerhed for vores kunder, at vi kan henvise til rådgivning og finansiering via en af landets absolut stærkeste banker, og også at vores boligbutikker på den anden side kan hjælpe bankens kunder i en boligskiftesituation. Det er win-win for alle”, siger Christian M. Andersen, der er administrerende direktør i LokalBolig A/S.

Både Jyske Bank og LokalBolig er virksomheder, der fokuserer på den tætte, lokale relation med sine kunder, og banken størrelse og brede repræsentation på landkortet giver god rygstøtte til LokalBoligs klare strategi om fortsat vækst og åbning af nye boligbutikker i hele landet.

”Vi ser meget frem til at kunne videreføre Handelsbankens tætte samarbejde med LokalBolig og udvikle det yderligere sammen med kædens mange veldrevne og ambitiøse boligbutikker. Der er rigtigt gode muligheder for at skabe synergi ved en stærk lokal tilstedeværelse”, siger Lars Stensgaard Mørch, direktør for forretningsstrategi i Jyske Bank.

Handlen er med forbehold for bl.a. konkurrencemyndighedernes godkendelse og forventes endeligt godkendt af myndighederne i slutningen af 2022.