Danish Tech Challenge 2024 er skudt i gang
Kick-off dagen på Danish Tech Challenge er en helt særlig dag. Her mødte de 16 startups for første gang hinanden, programlederne i DTU Science Park samt de eksperter, der løbende vil udfordre og teste virksomhedernes kompetencer inden for temaer som produktudvikling, patentering, salg, bæredygtighed, go-to-market-strategi og andre vækstorienterede discipliner.
Det var samtidig dagen, hvor deltagerne for første gang skulle præsentere deres teknologi med en kort pitch – pitches som omhandlede teknologi lige fra screening af kræft i et tidligt stadie, til nedbringelse af CO2-udledning fra skibe og emulering med mikroteknologi.
Teknologier med et stort potentiale
Om årets deltagere fortalte Mads Rømer Svendsen, Program Manager, DTU Science Park:
”Jeg har meget store forventninger til deltagerne, som præsenterede nogle teknologier, som kan være med til at løse komplekse udfordringer i verden. I år har vi relativt mange med, som udspringer af forskning. Og så er der flere, der har ambitioner om at løse globale udfordringer. Målet med dagen i dag er primært netværk, fordi det er vigtigt for deltagerne at lære hinanden at kende, så de kan hjælpe hinanden med feedback og rådgivning de kommende måneder,” fortalte Mads Rømer Svendsen.
Gennem de kommende fire måneder vil virksomhederne alle få en 360 graders gennemgang af deres virksomhed. På den måde får de en mulighed for at stå stærkere overfor investorer, samarbejdspartnere og fremtidige kunder. 5-6 startups går videre til finalen, og den endelige vinder af årets Danish Tech Challenge kåres af en ekstern jury i marts måned 2025 til et stort awardshow.
Det som Danmark og EU har brug for
På kick-off dagen holdt Jacob Holst Mouritzen – kendt fra tv-programmet ”Kender du typen” – et indlæg om teknologi og tidens tendenser. Han var begejstret for Danish Tech Challenge såvel som de 16 pitches, han blev præsenteret for:
”Danish Tech Challenge er præcist det, som EU og Danmark har brug for. Programmet samler dygtige risikovillige founders og entreprenører med arbejdskraft, uddannelse og forskning samt risikovillig kapital i miljøer, hvor du som startup kan udvikle dig trygt og med fokus på at gøre en forskel. Det er med til at drive innovationen,” lød det fra Jacob Holst Mouritzen. Han fortsatte: ”Når jeg hører, hvad deltagerne byder ind med, så synes jeg, det er ekstremt imponerende. Jeg bliver meget optimistisk på fremtidens vegne. Hvis de 16 startups lykkes halvt med, hvad de siger, så kommer de til at gøre en rigtig stor forskel”.
Hjælp til at komme godt fra start
En af årets deltagere var Nastasia Okulova fra Peak Emulsions.
”Jeg glæder mig helt vildt meget til forløbet. For os er det vigtigt at få hjælp med businessplan, markedsføring og de vigtige beslutninger i starten, så vi kan bygge virksomheden rigtigt op. Det ville være det absolut største at vinde, så det håber vi på”.
Understøtter erhvervsudviklingen i Danmark
Et partnerskab med Jyske Bank er blandt andet med til at sikre, at programmet kan fortsætte til gavn for erhvervslivet og udviklingen i samfundet. Kim Dalsgaard, forretningsdirektør i Jyske Bank, fortæller:
”Vores rolle i Danish Tech Challenge bliver at understøtte etableringen af startups i Danmark, så vi kan bidrage til at få skabt arbejdskraft og nye arbejdspladser til gavn for udviklingen i Danmark. For Jyske Bank er der et stort eksponeringspotentiale både i forhold til at rådgive virksomhederne, og samtidig kommer vi i dialog med et stort netværk til gavn for vores kunder”.
Bankens Private Banking kunder vil få mulighed for at møde de 16 startups til eksklusive arrangementer, som afholdes løbende.
Læs mere om Jyske Banks partnerskab med DTU Science Park og Danish Tech Challenge.