Chipdesignerne fører an i AI-boomet og NVIDIA er kongen af AI

Investeringstema - aktier

I denne video ser vi nærmere på de firmaer, der designer mikrochips, især NVIDIA, som er blevet et symbol på AI-boomet. NVIDIA har haft en kæmpe aktieoptur og var kortvarigt verdens mest værdifulde firma, foran selveste Microsoft.

For at forstå, hvorfor NVIDIA kan blive verdens mest værdifulde firma, skal vi først se på chipindustrien og forskellen mellem GPU’er og CPU’er – hvilket er en af de primære årsager til NVIDIAs AI-succes. Derefter undersøger vi, hvorfor netop NVIDIA har haft succes med AI-chips, mens AMD stadig kæmper. Til sidst kigger vi på NVIDIAs konkurrencefordele, som ikke kun handler om chippen, men også deres økosystem, CUDA. 

NVIDIA har på det seneste nærmest suget ilten ud af aktiemarkedet, og oven på en omsætningsvækst på 400% siden 2021 og en aktieoptur på 300%, bør man så eje NVIDIA? Kigger vi i Jyske Quant, så er der dog intet, der tyder på, at man ikke kan eje aktien på nuværende tidspunkt.


Selskaber relateret til temaet:

NVIDIA Corp.

Sådan udvælger og behandler vi aktier relateret til temaet

De nævnte aktier er udvalgt ud fra 1) deres strategiske tilknytning til det belyste tema samt 2) deres rent kvantitative attraktivitet med baggrund i Jyske Quant modellen på udgivelsesdatoen for videoen. Sidstnævnte fokuserer på prisfastsættelse, kvalitet og stemningen omkring den givne aktie. Vær opmærksom på, at der ikke følges op på temaet og/eller de anbefalede aktier efter udgivelsesdatoen. Du kan se de nuværende kvantitative anbefalinger på aktierne relateret til temaet (Køb, Neutral, Salg) via de links, som følger med denne video.


Du løber en risiko, når du investerer i finansielle instrumenter. Informationer og anbefalinger på disse sider er generelle og ikke personlig rådgivning. Læs mere her: Information om analyser, anbefalinger, interessekonflikter og risici.