Hvordan opretter jeg en overførsel til udlandet i Jyske Netbank Erhverv?

Denne vejledning beskriver, hvordan du opretter en betaling til udlandet i Jyske Netbank Erhverv.

Sådan kommer du i gang

 1. Log på Jyske Netbank Erhverv (se vejledning).
 2. Vælg "Betal og overfør" og derefter "Udenlandsk overførsel" i menuen.
 3. Felterne til den udenlandske overførsel bliver afsløret, efterhånden som du indtaster betalingsoplysningerne. Indtast beløbet, valutaen, fra-kontoen og modtagers konto.
 4. Klikker på "Næste". Vi tjekker de oplysninger, du har indtastet, for at vurdere, hvilke øvrige oplysninger vi har behov for.

Eksempel på en typisk overførsel

I eksemplet her overfører du et beløb til en konto i Tyskland med et kendt IBAN-nummer. Derfor skal overførslen skal ske som SEPA-betaling.

 1. Indtast beløb, valuta, fra-konto og modtagers konto (IBAN-nummer). 
 2. Klik "Næste".
 3. Ud fra IBAN-nummeret kan vi se, hvilken bank modtagerkontoen er registreret i. Modtagerbankens oplysninger vises automatisk under IBAN-nummeret. Du får nu også vist felterne til de øvrige oplysninger, som skal udfyldes (modtagers navn, betalingsdato, besked til modtager og evt. egen bilagsreference). Udfyld disse.
 4. Afslut betalingen ved at klikke på "Overfør".
 5. Godkend evt. betalingen (se afsnittet om godkendelse nedenfor).

Andre oplysninger, du kan få brug for

Hvis modtagers kontonummer ikke er et IBAN-nummer, så har vi brug for oplysninger om modtagerbankens BIC/SWIFT eller navn og adresse.

 • Hvis du har fået oplyst en BIC/SWIFT-adresse, kan du skrive de 8 eller 11 karakterer i feltet til venstre og trykke "Næste". Under feltet med BIC/SWIFT-adressen, oplyser vi nu, hvilken bank der står bag den indtastede BIC/SWIFT-adresse. 
 • Har du ikke fået oplyst en BIC/SWIFT-adresse, så kan du i stedet klikke på linket til højre: "Jeg kender ikke modtagerbankens BIC og vil selv indtaste adressen." Du skal nu vælge modtagerbankens land.

Bankkoder

På betalinger til USA skal du angive modtagerbankens Fedwire Routing Number. Det er ofte angivet som ’FW’ eller ’ABA’ på din faktura.

OBS! Hvis der er angivet både en BIC/SWIFT-adresse og et Routing Number på modtagers bank, så kan du nøjes med BIC/SWIFT-adressen. 

Til andre lande kan der være andre bankkoder, ligesom der til visse lande kan være krav om angivelse af specifikke oplysninger. 

Kinesiske adresser

Kinesiske modtagere har ofte meget lange navne, og de kinesiske banker går meget op i, at der er angivet fuldt navn (uden stavefejl). Nedenfor ser du et eksempel på, hvordan man fordeler de lange navne og adresser på adresse-linjerne: 

Eksempel på kinesisk adresse

Sådan godkender du betalinger

Inden du afslutter en betaling, kan du over knappen "Overfør" markere feltet "Godkend senere".

Har du markeret dette felt, vil betalingen blive gemt, når du klikker "Overfør", og du vil få vist en ny tom betaling, så du kan indtaste flere betalinger, inden du til sidst godkender betalingerne. Når du er klar til at godkende betalingerne, kan du øverst til højre i betalingsbilledet vælge "Godkend betalinger". Du får nu vist en oversigt over de betalinger, der endnu ikke er færdiggodkendt, og du kan tjekke oplysningerne, inden du godkender betalingerne. 

Hvis dette felt ikke er markeret, vil du blive bedt om at godkende betalingen umiddelbart efter, at du har klikket "Overfør" (og evt. gemt modtageren).