Der er styr på din sikkerhed i Jyske Netbank

Det er sikkert at bruge Jyske Netbank. Det skyldes blandt andet, at man kun kan foretage transaktioner, når man anvender en nøgle fra sit NemID, og at alle data, der sendes mellem din browser og Jyske Bank, er krypterede. Da engangsnøglerne ikke ligger på computeren, vil det være svært for en hacker at skaffe sig adgang til at foretage transaktioner.

NemID nøglekort

Med NemID har du en login-løsning, hvor der er stor fokus på sikkerhed. Sikkerheden består blandt andet i, at du både har "noget i hovedet" (dit bruger-id og adgangskode) og "noget i hånden" (papkortet med koder - adgangskortet til netbanken). Du kan også få en nøgleviser, som er en elektronisk udgave af nøglekortet. Den første gang du udfører en handling i Jyske Netbank - fx overfører penge eller betaler en regning – skal du bruge en engangsnøgle, og de efterfølgende transaktioner under samme login skal du indtaste din adgangskode som bekræftelse.

NemID nøgleapp

NemID nøgleapp er et supplement til det eksisterende NemID nøglekort, og med appen får du NemID direkte på din smartphone og tablet. Appen kan du bl.a. bruge i netbanken og mobilbanken. Appen er lige så sikker som nøglekortet, og sikkerheden består bl.a. i, at appen fungerer med en firecifret kode eller fingeraftryksgenkendelse/Face ID. 

Se spørgsmål og svar om NemID nøgleapp på finansdanmark.dk

Se, hvordan du kommer i gang med NemID nøgleapp

NemID nøgleapp

Ved mistanke om misbrug

VIGTIGT: Får du mistanke om, at andre kender dine informationer, kodeord eller har stjålet dit NemID-nøglekort, eller at der er sket misbrug af din netbank, skal du hurtigst muligt spærre netbanken.

Sådan gør du

 • Spær selv i netbanken via menuen 'Indstillinger' og 'Sikkerhed og NemID'
 • Ring til Hotline på 89 89 28 00 - åbent hele døgnet.

Yderligere om din sikkerhed

Hvis Jyske Netbank ikke modtager en forespørgsel fra din computer i 5 minutter, bliver din forbindelse automatisk afbrudt, med mindre du beder om udsættelse.

Du kan højst overføre og betale 500.000 kr. om dagen i netbanken (dog ubegrænset mellem egne konti).

Det anbefales, at du aldrig beder din computer om at huske kodeord på www.jyskenetbank.dk.


Syv gode sikkerhedstips til dig

 1. Sørg for, at andre ikke får kendskab til din adgangskode og dit nøglekort.

 2. Lad være med at scanne eller tage billede af dit nøglekort og gemme det på din harddisk eller smartphone.

 3. Reager aldrig på en e-mail, som beder dig om at indtaste personlige oplysninger på en hjemmeside. Vær opmærksom på, at de internationale kortselskaber, Nets eller banker aldrig sender e-mails eller kontakter dig telefonisk for at bede om dit kortnummer, udløbsdato, kontrolcifre, CPR-nr., pinkode eller andre af dine personlige sikkerhedskoder.

 4. Sørg generelt for en høj sikkerhed på din computer:
  • Brug et antivirus-program og hold det opdateret
  • Brug en firewall
  • Sæt dit styresystem til automatisk opdatering (fx Windows Update). 
  • Hold alle 3. parts produkter opdaterede (fx Java, Adobe, Skype mf.) Brug fx gratis produktet Heimdal til dette.

 5. Hvis du bruger Jyske Netbank på steder, hvor andre færdes, så forlad aldrig computeren, mens du er tilsluttet og bed aldrig computeren huske dit kodeord.

 6. Når du er færdig med at bruge Jyske Netbank, så afslut straks via "Log af" (det røde sluk ikon) i øverste højre hjørne (står forneden i brugermenuen på en mobil eller tablet).

 7. Hvis du får grund til at tro, at andre har fået kendskab til din adgangskode eller dit nøglekort, skal du omgående spærre for adgangen til Jyske Netbank, og kontakte din rådgiver.

Banken dækker eventuelle tab ved svindel

Skulle det mod forventning lykkes elektroniske indbrudstyve at bryde ind i din netbank, dækker Jyske Bank eventuelle tab på private konti. Kun hvis både din adgangskode og dit NemID-nøglekort er blevet brugt, har du en selvrisiko - se skemaet nedenfor.

Din selvrisiko ved indbrud i Jyske Netbank
Selvrisiko Omstændigheder
0 kr. Hvis misbrugeren ikke har brugt din adgangskode og nøglekort.
375 kr. Hvis misbrugeren har brugt din adgangskode og dit nøglekort, uden at du har handlet uforsvarligt.
8.000 kr.

Hvis du har handlet uansvarligt ved:

 • ikke at få Jyske Netbank spærret, så snart du har opdaget uregelmæssigheder.
 • at sløse med adgangskode og nøglekort, så du selv har medvirket til at gøre misbruget muligt.
Ubegrænset Hvis du selv har udleveret adgangskode og nøglekort til den, der misbruger netbanken - og det er sket under omstændigheder, hvor du indså eller burde have indset, at der var risiko for misbrug.