Væsentlig højere rente til kunder med F1 rentetilpasningslån pr. 1. januar 2023

De boligejere, der får rentetilpasset renten på deres realkreditlån pr. 1. januar, vil opleve en væsentlig forøgelse af renten og deres månedlige ydelse.

Vælg billede

Af Jyske Bank

24. nov. 2022 15.50

Hvis du er kunde i Jyske Realkredit og får rentetilpasset dit realkreditlån pr. 1. januar, skal du være opmærksom på at renten stiger væsentligt. Renten på Jyske Rentetilpasningslån F1 ender omkring 3,27 % med afdrag og 3,25 % uden afdrag, et væsentligt spring sammenlignet med de sidste mange års lave og negative renter på F1 lånene.

Pr. lånte 1 mio. kr. stiger ydelsen netto med ca. 1.000 kr. om måneden for en boligejer med et Jyske F1 rentetilpasningslån med afdrag og ca. 2.000 kr. for en boligejer med et Jyske F1 rentetilpasningslån uden afdrag i den kommende periode.

Gældsafviklingen aftager i fart og sættes i bero for kunder med afdragsfrihed

Jo højere renten er på dit lån, jo lavere bliver afdragsbetalingen. Den stigende rente i den kommende periode medfører, at kunder med F1 rentetilpasningslån vil opleve, at farten på gældsafviklingen mindskes sammenlignet med de sidste års negative renter.  

For kunder med F1 rentetilpasning uden afdrag sættes afviklingen helt i bero. Tidligere blev de negative renter omregnet til afdrag, men med den kommende periodes positive renter, gør dette sig ikke længere gældende. Det er oplagt at få gennemgået budgettet, set i lyset af den kommende periodes stigende rente, eventuelt med hjælp fra din rådgiver.