Pengeuge – undervisning i privatøkonomi for børn og unge

Jyske Bank bidrager til at højne børn og unges finansielle forståelse ved blandt andet at deltage i Pengeugen, som Finans Danmark og Danmarks Matematiklærerforening står bag.

Pengeugen sætter hvert år fokus på undervisning i privatøkonomi i skolernes ældste klasser, og tilbuddet om anvendelse af undervisningsmaterialet gælder alle skoler, klasser og lærere. En medarbejder fra Jyske Bank er gæsteunderviser i en klasse og bidrager dermed til øget forståelse blandt børn og unge af valg og konsekvenser omkring deres nuværende og fremtidige økonomi.

Danmarks første Pengeuge fandt sted i marts 2014, og medarbejdere fra Jyske Bank har i mange år været gæsteundervisere i klasserne. I 2015 var banken på besøg i 7.A på Skolen ved Søerne i Frederiksberg.


Fokus på børn og unge

Snak med dine børn om økonomi
I Jyske Bank synes vi, det er en rigtig god idé, at man som forældre tager en snak med sine børn om økonomi. Børn udvikler sig hele tiden, og det gælder naturligvis også deres evne til at forholde sig til penge og økonomi. 

Selv de små børn kan lære om penge, så hvorfor ikke kaste sig ud i evt. at lege købmand med ungerne? På den måde kan I tage en snak om, at man jo betaler for de ting, man køber i butikker. De lidt større børn får måske lommepenge og dermed et større ansvar for pengene.

Hør med, når børnepsykolog Kirsten Børsting forklarer forskellige aldersgruppers typiske forhold til penge – og hvordan du som forælder kan hjælpe dem i deres udvikling.
Hør hvordan du snakker om penge med dine børn


Til dig, der har skolebørn
Har du skolebørn, kan I begynde at snakke om basal økonomi: spare op og tjene penge. Begynd fx med app'en Pengeklog.

Du kan også fortælle lidt om, hvad investering og aktier er.
Hent inspiration i ’Fem ting, du skal lære dit barn om penge'.

Et andet godt emne er ’budget’ – altså den simple kunst at skabe overblik over indtægt og udgifter. Vis dine børn, at et budget er vejen til at få råd til det, man ønsker sig.
Se Jyske Banks budgetværktøjer


Til dig, der har voksne børn
Når børn bliver til unge voksne kan man let blive fristet af muligheden for at låne. For at begå sig er det vigtigt at kende nogle nøglebegreber og de forskellige typer af lån.

Jyske Bank TV: Økonomi for Dummies: SU-lån vs. banklån vs. kviklån
Tip til at holde styr på økonomien

Til de unge mellem 18 og 29 år har vi derudover en række muligheder og fordele. 
Se mere her