Pres på de amerikanske forbrugere

Investeringstema - aktier

Det står efterhånden klart for de fleste, at høj inflation og kraftige rentestigninger har været årsag til, at presset på de amerikanske forbrugere har været tiltagende i de seneste måneder. Pressede forbrugere hænger rent intuitivt ikke sammen med interessante investeringsvinkler, men ikke desto mindre ser vi, at det amerikanske vareforbrug har vist en overraskende solid udvikling i en længerevarende periode, samtidig med, at sektoren for Stabil Forbrug kan være en fordelagtigt sektor at være eksponeret mod i udfordrende økonomiske perioder. Hvis man som investor ønsker at øge sin eksponering inden for sektoren Stabilt Forbrug, potentielt for at tilføje et defensivt element til sin portefølje, så kan man med fordel kigge retning af underkategorien ”bredspektret detailhandel”.

Selskaber relateret til temaet:

Kroger Co
Albertsons
Walmart

Sådan udvælger og behandler vi aktier relateret til temaet

Nedenstående aktier er udvalgt ud fra 1) deres strategiske tilknytning til det belyste tema samt 2) deres rent kvantitative attraktivitet med baggrund i Jyske Quant modellen på udgivelsesdatoen for videoen. Sidstnævnte fokuserer på prisfastsættelse, kvalitet og stemningen omkring den givne aktie. Vær opmærksom på, at der ikke følges op på temaet og/eller de anbefalede aktier efter udgivelsesdatoen. Du kan se de nuværende kvantitative anbefalinger på aktierne relateret til temaet (Køb, Neutral, Salg) via de links, som følger med denne video.


Du løber en risiko, når du investerer i finansielle instrumenter. Informationer og anbefalinger på disse sider er generelle og ikke personlig rådgivning. Læs mere her: Information om analyser, anbefalinger, interessekonflikter og risici.