Fragtmarkedet under angreb

Investeringstema - aktier

Siden oktober har Houthi-angrebene på fragtskibe skabt uro i Det Røde Hav, hvor Maersk og andre fragtselskaber nu har besluttet at stoppe al fragt gennem området. Fragtskibene kan derfor ikke anvende en af verdens vigtigste fragtkanaler, Suez-kanalen, og er nødsaget til at sejle hele vejen rundt om Afrika. Dette forlænger transporttiden og reducerer kapaciteten på fragtmarkedet. Fragtpriserne er steget markant, og shippingaktierne følger trop. Kan den nuværende situation sammenlignes med Suez-blokeringen i 2021, der medførte store ubalancer i fragtmarkedet og kraftige stigninger i fragtrater? Og hvad med shippingaktierne – er forventningerne til fragtmarkedet løbet fra realiteten? Hør vores Maersk-analytikers vurdering af den nuværende situation.

Læs vores seneste Mærsk-analyse på dette link: Fokus på Det Røde Hav

Sådan udvælger og behandler vi aktier relateret til temaet

Nedenstående aktier er udvalgt ud fra 1) deres strategiske tilknytning til det belyste tema samt 2) deres rent kvantitative attraktivitet med baggrund i Jyske Quant modellen på udgivelsesdatoen for videoen. Sidstnævnte fokuserer på prisfastsættelse, kvalitet og stemningen omkring den givne aktie. Vær opmærksom på, at der ikke følges op på temaet og/eller de anbefalede aktier efter udgivelsesdatoen. Du kan se de nuværende kvantitative anbefalinger på aktierne relateret til temaet (Køb, Neutral, Salg) via de links, som følger med denne video.


Du løber en risiko, når du investerer i finansielle instrumenter. Informationer og anbefalinger på disse sider er generelle og ikke personlig rådgivning. Læs mere her: Information om analyser, anbefalinger, interessekonflikter og risici.