Fra lineær til cirkulær økonomi – klimaets redning?

Investeringstema - aktier

Vi har i mange år gjort brug af lineær økonomi i vores samfund, som i høj grad bygger på en forbrugs- og smid ud - kultur. Problemet er dog, at mennesket er blevet storforbruger af jordens ressourcer i sådan et omfang at vi har brug for 1,8 planeter for at kunne dække vores nuværende ressourceforbrug. På det seneste er det dog begyndt at gå op for verdens befolkning at vi ikke kan forsætte vores massive forbrugs- og smid ud -kultur, hvorfor flere af de industrialiserede lande er begyndt at bevæge sig væk fra lineær økonomi og hen mod en cirkulær økonomi, En model som bygger på genanvendelse og genbrug, hvor ressourcerne bliver genanvendt igen og igen i et lukket kredsløb uden, at der bliver produceret nogen former for affald.

Med et større fokus på knapheden af verdens ressourcer så er der et kæmpe vækstpotentiale til stede blandt de selskaber som arbejder målrettet med genanvendelse og cirkulær økonomi.

Ønsker du at høre mere om hvad cirkulær økonomi går ud på og hvad man som forbruger og investor kan gøre for at præge samfundet i den rigtige retning, så vil du finde denne udsendelse interessant.


Selskaber relateret til temaet:

Navigator Company SA

Fomento de Construcciones Y Contratas SA

Sådan udvælger og behandler vi aktier relateret til temaet

De nævnte aktier er udvalgt ud fra 1) deres strategiske tilknytning til det belyste tema samt 2) deres rent kvantitative attraktivitet med baggrund i Jyske Quant modellen på udgivelsesdatoen for videoen. Sidstnævnte fokuserer på prisfastsættelse, kvalitet og stemningen omkring den givne aktie. Vær opmærksom på, at der ikke følges op på temaet og/eller de anbefalede aktier efter udgivelsesdatoen. Du kan se de nuværende kvantitative anbefalinger på aktierne relateret til temaet (Køb, Neutral, Salg) via de links, som følger med denne video.


Du løber en risiko, når du investerer i finansielle instrumenter. Informationer og anbefalinger på disse sider er generelle og ikke personlig rådgivning. Læs mere her: Information om analyser, anbefalinger, interessekonflikter og risici.