Mikrochippen - en afgørende dimsedut i AI-puslespillet

Investeringstema - aktier

AI, kunstig intelligens eller neurale netværker – uanset navnet er det kommet for at blive. I løbet af de kommende udsendelser vil vi udforske, hvordan forskellige virksomheder, teknologier og industrier spiller en afgørende rolle i udviklingen og anvendelsen af kunstig intelligens. Vi starter vores rejse ved kernen af al teknologi: mikrochips. Uden mikrochips, ingen kunstig intelligens. Disse små, men kraftfulde ”dimsedutter” er hjertet i enhver AI-teknologi. I denne video vil vi se nærmere på mikrochippens værdikæde samt den største chipproducent i verden – nemlig Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC).

Selskaber relateret til temaet:

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company

Sådan udvælger og behandler vi aktier relateret til temaet

Nedenstående aktier er udvalgt ud fra 1) deres strategiske tilknytning til det belyste tema samt 2) deres rent kvantitative attraktivitet med baggrund i Jyske Quant modellen på udgivelsesdatoen for videoen. Sidstnævnte fokuserer på prisfastsættelse, kvalitet og stemningen omkring den givne aktie. Vær opmærksom på, at der ikke følges op på temaet og/eller de anbefalede aktier efter udgivelsesdatoen. Du kan se de nuværende kvantitative anbefalinger på aktierne relateret til temaet (Køb, Neutral, Salg) via de links, som følger med denne video.


Du løber en risiko, når du investerer i finansielle instrumenter. Informationer og anbefalinger på disse sider er generelle og ikke personlig rådgivning. Læs mere her: Information om analyser, anbefalinger, interessekonflikter og risici.