Drømmer du om at starte egen virksomhed?

Har du fået en god forretningsidé, som du drømmer om at føre ud i livet som iværksætter? Vi giver gode råd til dig med iværksætterdrømme og guider til, hvad du skal være forberedt på, når du starter egen virksomhed og springer ud som iværksætter - personligt og økonomisk.


Hvad skal du være forberedt på?

At være iværksætter er en livsstil. Når du springer ud som iværksætter, sker der derfor nogle ændringer i dit liv, du skal være forberedt på.

Som iværksætter er du din egen chef og bestemmer selv, hvornår du arbejder - det giver dig en frihed, men det kan også gøre, at du føler, at du aldrig rigtigt har fri. 

Det er hårdt arbejde at starte egen virksomhed og at drive den på egen hånd. Arbejdet begrænser sig ikke nødvendigvis til et 8-16 job. Du kan være nødt til at bruge flere timer på at arbejde, så du måske får mindre tid til familie, venner og fritidsaktiviteter, end du tidligere har haft. 

Iværksætterne bag Too Good To Go fortæller om, hvordan deres liv har ændret sig, siden de sagde deres job op og startede som iværksættere.


Hvad med økonomien?

Økonomien kan hurtigt sætte en bremse for drømme og kreative idéer, hvis ikke du har forberedt dig på den del af iværksætter-eventyret først. Det er ikke økonomisk let at starte op som iværksætter. Hvis du kommer fra et fuldtidsjob med fast løn, skal du omstille dig til en større økonomiske usikkerhed, hvor du ikke altid kender næste måneds indtægt. 

Inden du går i banken for at få finansiering til dine virksomhedsdrømme, er det også vigtigt, at du har forberedt dig godt. Du skal kunne overbevise banken om, at din forretningsidé er bæredygtig. Derudover skal du have styr på din privatøkonomi, så du eksempelvis ikke har overtræk på private konti.

3 gode tommelfingerregler til mødet i banken:

  1. Hav en opsparing eller nogle investorer, så det ikke er banken alene, der løber hele risikoen.
  2. Lav en grundig forretningsplan, der fortæller, hvad du vil lave, og hvordan du vil skaffe kunderne.
  3. Vær i stand til at dokumentere et kendskab til den branche, du kaster dig ud i.