Virksomheder kan søge om 50.000 kr. til rådgivning

Center for Cybersikkerhed kommer med opfordring til virksomheder om at forbedre it-sikkerheden. Nu kan SMV’er søge om tilskud til rådgivningen på op til 50.000 kr.

Hængelås på ark med data

AfCæcilie Møldrup Hedegaard, journalist

07. apr. 2022 12.15

Det er selvfølgelig altid en god ide at sikre sig mod hackerangreb. Men i lyset af krigen i Ukraine sendte Center for Cybersikkerhed i slutningen af februar en direkte opfordring til både virksomheder og myndigheder om at styrke it-sikkerheden yderligere.

Det kan måske virke uoverskueligt at skulle sætte sig ind i, hvordan man får styrket sit cyberberedskab bedst muligt. Derfor er det for nogle oplagt at få ekspertise udefra, men den slags bliver uundgåeligt en ekstra omkostning for virksomheden.

Derfor kan alle små og mellemstore virksomheder nu søge tilskud til ekstern rådgivning på op til 50.000 kr.

Hvorfor mere sikkerhed?

Det er ikke sådan, at Center for Cybersikkerhed forventer, at Danmark vil blive ramt af et direkte cyberangreb som følge af krigen.

Truslen er en smule mere kompliceret end det. For man kan til gengæld blive ramt af såkaldte kædehacks.

Det betyder kort sagt, at nogle typer angreb kan sprede sig fra sit oprindelige mål og sive videre. Og det gælder ikke kun til virksomheder og myndigheder, der har afdelinger i Ukraine, men også til disses egne kunder og samarbejdspartnere.

Hvem kan få tilskud?

For at kunne modtage et tilskud skal virksomheden opfylde nogle krav. Der må eksempelvis ikke være ansat flere end 249 ansatte. Virksomheden skal have et dansk CVR-nummer og må have en omsætning på maksimalt 50 mio. euro og en balance på maksimalt 43 mio. euro.

Opfylder man de forskellige kriterier, kan man som virksomhed søge om et tilskud på op til 50.000 kr. til en ekstern, uvildig rådgiver. Det er yderligere en forudsætning, at rådgiveren hjælper med digital sikkerhed eller datahåndtering.

Man kan ansøge om tilskuddet på SMV:Digitals hjemmeside, hvor man også kan blive inspireret til, hvad rådgiveren kan hjælpe med.