Årsregnskab: Jyske Bank leverer historisk godt resultat

Med et overskud efter skat på 5,9 mia. kr. fik Jyske Bank sit bedste resultat nogensinde. Aktionærerne kan se frem til 500 mio. kr. i udbytte.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

27. feb. 2024 08.45

Et højere renteniveau, en gunstig udvikling på de finansielle markeder og købet af Handelsbanken Danmark er de væsentligste årsager til, at Jyske Bank kom ud af 2023 med det bedste resultat i bankens historie; et overskud efter skat på 5,9 mia. kr. svarende til et resultat pr. aktie på 89,3 kr.

”Samlet set for Jyske Bank både finansielt og i forhold til integrationen (af Handelsbanken) har det været et rigtig fint år,” konstaterer ordførende direktør Lars Mørch, der præsenterer sit første årsregnskab efter, at han tog over efter Anders Dam d. 1. november sidste år.

Udbytte til aktionærerne

Aktionærerne kan se frem til et kontant udbytte på 500 mio. kr. – eller hvad der svarer til 7,78 kr. pr. aktie. Om den fremtidige udbyttepolitik, siger Lars Mørch:

”Fremover vil vi udbetale ca. 30 pct. af det forudgående års resultat i kontant udbytte, og derudover laver vi aktietilbagekøb i det omfang, vi kan.”

Noget lavere forventninger til 2024

Ovenpå rekordåret 2023 har Jyske Bank allerede ’guidet’ om lavere indtjeningsforventninger til 2024. Årets resultat ventes at lande i intervallet 4,3-5,1 mia. kr. Særligt som følge af lavere kursreguleringer og forventninger om lavere vækst i dansk økonomi.

”Vi ser ingen tegn på, at aktivitetsniveauet i samfundet samlet bliver meget stort, og så må der på et tidspunkt begynde at snige sig lidt tab ind. Ikke meget store tab, men dog lidt mere normaliserede tabsniveauer,” siger Lars Mørch oven på et 2023, hvor tabene i kreditbogen var på det laveste niveau i mere end et årti.