Far og søn foran autocamper

Hvis du ejer en personligt drevet virksomhed

Du kan spare i skat her og nu ved at indbetale op til 30 % af virksomhedens løbende overskud på en livrente. Indbetalingen trækkes fra den personlige indkomst, og dermed får du en lavere skattebetaling. Husk at indbetalingen som hovedregel skal ske inden den 31. december for at få virkning for indeværende indkomstår.

Når du investerer pensionsmidlerne, bliver det løbende afkast kun beskattet med 15,3 %, hvorimod du ved investering som frie midler vil få det løbende afkast beskattet med en sats på op til ca. 42 %. Den lavere skat kan betyde, at du får mere ud af din opsparing, når du indskyder på pension.

Når du skal have pengene udbetalt fra ordningen, vil din indtægt – og dermed din skatteprocent – ofte være lavere, end den er i dag.

Vælger du i stedet at lade overskuddet stå i din virksomhedsskatteordning, kan du nøjes med en foreløbig acontoskat.

Når du efterfølgende hæver dit overskud, skal den endelige skat betales, og det vil ofte betyde, at du skal betale topskat, dvs. ca 52 % skat + AM-bidrag af din opsparing i virksomheden.


Stor fleksibilitet

30%-ordningen er meget fleksibel, og du får mulighed for at spare op i de år, din virksomhed går godt og giver overskud.

Du skal ikke binde dig til indbetaling over flere år, da der kan aftales engangsindskud, hvor beløbet årligt tilpasses det forventede overskud. Fra og med 2015 kan indbetalingen ske på en livsvarig livrente - og du kan indbetale op til 30 % af årets overskud uden at binde dig til at indbetale i efterfølgende år.

Tænk også på din ægtefælle

Hvis din ægtefælle er medarbejdende ægtefælle i virksomheden, kan han/hun også få glæde af 30 %-ordningen. Det forudsætter dog, at I benytter reglen om at overføre 50 % af overskuddet. Der bliver fastsat et årligt maksimum for, hvor meget der kan overføres. Hør mere om reglerne hos din revisor.

Slut af med en ophørspension

Nærmer du dig pensionsalderen, og har du sparet op i din virksomhed, kan en ophørspension være en god idé. Sælger du virksomheden, kan du opnå en betydelig skattefordel, hvis du indsætter den skattepligtige fortjeneste ved salget på en ophørspension – frem for at skulle betale ca. 52 % i skat + AM-bidrag.Bliv kontaktet om 30 %-ordningen

Virksomhedsoplysninger


Dine personlige oplysninger

Noget gik galt. Prøv venligst igen senere.

Oplysningerne skal sikre, at du fra starten bliver kontakt af en rådgiver, der matcher din virksomhed.

Tak for din henvendelse

Vi tager os af den hurtigst muligt.
Hvis du har spørgsmål i mellemtiden, er du velkommen til at ringe på 89 89 89 89.
Vi svarer døgnet rundt.