Hvad sker der med formuen, når du flytter til udlandet?

Når du flytter udenlands skal nogle af investeringerne i din portefølje måske også holde flyttedag

Når man flytter sin tilværelse uden for Danmark, ændrer mulighederne for investering og pleje af formuen sig. Derfor er det en god idé at få porteføljen gennemgået og overveje om nogle investeringer skal flyttes.

Anden lovgivning og anderledes skatteregler

Forskellige lande har forskellige lovgivning omkring investering, og skattereglerne er også forskellige fra land til land. Så det, der er en god investering, når man har bopæl i Danmark, kan blive en dårlig investering, når man flytter udenlands – og omvendt.

Spredning på flere valutaer

I nogle tilfælde kan det også være en idé at sprede sine investeringer over flere valutaer. Hvis man planlægger at være udenlands gennem en længere årrække eller måske for altid, kan det være en måde at sprede sin risiko på.

Ændrer din økonomi sig?

En flytning til udlandet er ofte forbundet med en ændring i økonomien. Nogle flytter mod et nyt job og oplever et lønhop, som kan påvirke investeringsstrategien. Andre flytter udenlands, når arbejdslivet slutter, og så skal økonomien måske stilles om til en mere afslappet livsstil.

Når man flytter til et andet land, ændrer livet sig som oftest på én eller anden måde. Og når livet drejer i en ny retning, er det altid en god ide at kigge på økonomien og sørge for, at den følger med.

Brug Jyske Banks internationale afdeling

Som kunde i Jyske Bank er du godt stillet, hvis du flytter til et andet land. Vores internationale afdeling Jyske Bank Private Banking står klar til at rådgive dig om investering og formuepleje med et globalt perspektiv. Vi hjælper med at afklare nogle af spørgsmålene ovenfor – og starter vi som bekendt altid med en god snak om dine ønsker og planer, så løsningerne passer til netop din situation. På papiret er du kunde to steder, men i dagligdagen oplever du os som én og samme bank.

Kontakt din rådgiver, så I kan få en snak om din nye situation og dine nye behov.