Typiske tanker før din første investering

”Er investering nu også noget for mig?”
Det er sundt at stille kritiske spørgsmål, når man vil i gang med at investere. Og det er vigtigt at være godt og grundigt forberedt. Herunder finder du en række temaer, videoer og podcasts, som vi håber kan besvare nogle af de typiske tanker, der dukker op hos nye investorer.

Pengesæk med kr.
Skal man have en større formue for at investere?

Nej, med Jyske NemInvestering kan du fx komme i gang for bare 200 kr. Opret dig i Mobilbanken og kom i gang på bare 10 minutter. Nu kan du nemt følge din investering og justere både indbetaling og risiko undervejs. Og du har altid fri adgang til at hæve nogle af pengene eller helt stoppe din investering.

Tip: Spar op med fast overførsel. Mange af vores kunder sparer op ved at foretage engangsindbetalinger. Det er dog rigtig smart at lave en fast overførsel til din opsparing eller investering, fx når du får din løn i starten af måneden. Så sikrer du en fast løbende opsparing, og det kan være med til at mindske din investeringsrisiko, da det udjævner udsving - og dermed dårlig timing på investeringsmarkedet.

Jordklode og lup
Kræver investering masser af tid og viden?

Nej, alle kan være med. Mulighederne er mange, men giv endelig ikke op. Du kan få hjælp af os enten i Mobilbanken eller hos din rådgiver. Vi finder den optimale løsning til dig ud fra dine behov og din situation. Og vi overvåger og tilpasser løbende din investering ud din personlige anbefaling.

Tip: Det er nemt og bekvemt at have sin opsparing stående på en konto – så hvorfor investere i værdipapirer? Med investering kan du bedre forsvare din opsparing. Har du ikke investeret endnu? Det er en god dag at begynde. Se gode grunde til at investere.

Graf med spørgsmålstegn
Er det svært at investere?

Egentlig ikke. Du lægger en grundig plan - enten sammen med din rådgiver eller når du opretter Jyske NemInvestering i Mobilbanken. Så tager vi os af din investering, så du kan lave noget andet.

Tip: Skat af afkast tager vi os af, så det kører helt automatisk.

Ur med pil til højre
Jeg har for travlt til investering og opsparing – hvad gør jeg?

Okay, så er der hjælp at hente hos din rådgiver. Eller i Mobilbanken - kom i gang på bare 10 minutter og få sat tingene i system med Jyske NemInvestering.

Tip: Det er smart at lave en fast overførsel til din opsparing eller investering, når du fx får din løn i starten af måneden. Så sikrer du en fast opsparing, og det kan være med til at mindske din investeringsrisiko, da det udjævner udsving - og dermed dårlig timing på investeringsmarkedet.

Cirkel med udråbstegn
Er det farligt at investere?

Når du investerer, er muligheden for at opnå et positivt afkast altid forbundet med en risiko. Vi hjælper dig med en plan. Når du investerer, skal dine penge gerne yngle og blive til flere. Det er der også gode chancer for – men der er ingen garantier. Det er her din investeringsplan kommer ind i billedet. Den skal afspejle og sikre den rigtige balance mellem din holdning til risiko og dine forventninger til afkast.

Tip: Læs mere om hvorfor man skal lave investeringsplan.

Guldbarrer der glimter
Kan jeg få tre gode grunde til at investere?

Der er mange gode grunde – og du kender dem bedst selv. Måske vil du spare du op til nye oplevelser? Et efterskoleophold til datteren eller sønnens konfirmation? Eller ønsker du blot at skabe lidt ekstra værdi og større frihed? Med Jyske NemInvestering giver du dig selv muligheden for at nå dine drømme lidt hurtigere. Det er en nem måde at investere på, uanset om du har prøvet at investere før eller ej.

Tip: Du behøver ikke et større beløb for at komme i gang – 200 kr. er nok. Derefter kan du nemt følge din investering og justere både indbetaling og risiko undervejs. Og du har altid fri adgang til at hæve nogle af pengene eller helt stoppe din investering.

Solcellepanel og sol
Giver det dårligere afkast at investere mere bæredygtigt?

Her kan vi hverken svare klart ja eller klart nej. Vores analyser af historiske afkast giver ikke et entydigt billede af, om det koster på afkastet at investere med fokus på bæredygtige initiativer, men det giver et bedre beslutningsgrundlag at inddrage relevante bæredygtighedsforhold i investeringsprocessen.

Uanset hvilke holdninger du har til bæredygtig omstilling, så er det vores anbefaling, at du som minimum forholder dig til investeringens bæredygtighedsrisici og de nuancer, der gør sig gældende i en verden, der ikke er sort og hvid.

Tip: De traditionelle huskeregler for investering gælder stadig, så selvom du brænder for et bestemt tema eller selskab, så forsøg at sprede dine investeringer ud over flere områder. Sørg for at dine investeringer matcher din holdning til risiko og vær tålmodig – der er tale om langsigtede investeringer, hvor afkastet - også af de bæredygtige initiativer, skal ses over en vis tidshorisont.

Pengesæk med kr.
Hvorfor er der omkostninger?

Med vores investeringsløsninger slipper du for både besvær og tidsforbrug. Vores eksperter hjælper dig med at overskue mulighederne, vælge de rigtige værdipapirer og løbende at tilpasse porteføljen. Det kan fx være geninvestering af afkast, udtrækninger, spredning af risiko samt overvågning og pleje af din investering, så den passer til din valgte risiko. Derudover giver vi dig adgang til investeringer, som du ikke selv har mulighed for at købe. Derfor er der omkostninger forbundet med din investering. Se vores investeringsløsninger og prislisten.

Tip: Hvis du vælger at investere i værdipapirer på egen hånd, så skal du selv betale for selve handlen og for opbevaring i et værdipapirdepot. Det kan være billigere at handle selv, men det koster dig tid, og kræver stor indsigt i de finansielle markeder. Hvis du vil pleje dine investeringer optimalt, skal du handle tit, og så kan omkostningerne også pille pynten af dit afkast. Som gør-det-selv-investor skal du selv huske at pleje dine investeringer og sikre en god risikospredning – og passe på ikke at lade følelserne styre dine valg.



Video: Bliv klogere på investering

3 myter om investering
Der hersker mange myter om investering. Her kan du se nogle af dem.

Hvad sker der, når banken investerer for dig?
Få hjælp til at lægge en investeringsplan og bliv klar til at investere.


Find en investering der passer dig

Foretag tre enkle valg og få forslag til de investeringsløsninger, der matcher dig.

Find din investering


Podcast: Investeringsboblen

Hør vores podcast 'Investeringsboblen' og bliv klogere på investering. Podcasten består af 6 episoder, hvor du blandt andet kan høre om, hvad investering er, hvad du kan investere i, strategier for investering og ikke mindst, hvordan du gør i praksis.

Lyt til podcasten her på siden eller i din foretrukne podcast-app - søg på Investeringsboblen.

1. Hvad er det nu lige investering er?
Vi starter helt fra scratch: Hvad er investering, og hvorfor det kan være en god idé?

 

2. Hvad kan jeg investere i?
I denne episode ser vi nærmere på, hvad og hvem du kan investere i.

 

3. Læg din egen mini-strategi
Det er altafgørende, at du kender din investeringsprofil og holder dig til din strategi.

 

4. Sådan gør du - helt praktisk?
Bliv klogere på, hvordan du rent praktisk køber, overvåger og sælger dine værdipapirer.

 

5. En lektion på højt niveau
Vi graver os nu dybere ned i analysen og forståelsen af aktiemarkedet.

 

6. Historietimen
Vi ser tilbage på, hvordan man har handlet med værdipapirer helt tilbage fra 13-tallet og til i dag.

Vil du kontaktes og høre mere om investering?

Er du interesseret i at høre mere om investering med udgangspunkt i dine ønsker og behov – og din økonomi?

Ja, kontakt mig