Mand sidder med iPad

Aktiesparekonto - invester med skattefordel

Aktiesparekontoen er en konto for dig, der gerne vil investere i aktier eller investeringsbeviser på egen hånd. Med en Aktiesparekonto slipper du lidt billigere i skat, og banken sørger for alt vedrørende skat. Du kan i 2021 investere for op til 102.300 kr. på kontoen.

Tre gode grunde til at oprette en Aktiesparekonto

  • Mulighed for et bedre afkast end på en almindelig opsparingskonto
    Renten på en almindelig konto er i disse år meget lav - eller endda negative. Ved at investere i aktier får du mulighed for et afkast, der hen over en årrække kan være betydeligt - men der er også en risiko: Der er ikke garanti for et bestemt afkast, og afkastet kan være negativt. Du kan risikere at miste dit indskud helt eller delvist.
  • Banken styrer skatten
    Vi sørger som din bank for, at Skattestyrelsen får de korrekte oplysninger, og vi sørger for at hæve det korrekte beløb på din konto, så du får indbetalt korrekt skat til tiden. Du kan købe og sælge aktier lige så ofte du vil - vær dog opmærksom på, at det er forbundet med omkostninger at handle værdipapirer. Du kan også hæve og sætte ind på kontoen lige så ofte du vil inden for indskudsgrænsen. Uanset aktiviteten på kontoen, vil banken sørge for korrekt beregning og indberetning til skattemyndighederne. 
  • Du kan spare penge i skat
    Normalt skal der betales 27 eller 42 procent i skat af afkastet på aktier, afhængigt af afkastets størrelse. Med en Aktiesparekonto er skatten 17 procent af afkastet årligt. Længere nede på siden kan du læse mere om, hvordan kontoen beskattes.

Jeg er kunde i Jyske Bank og vil gerne have en Aktiesparekonto

Oplysningerne sendes via en sikker forbindelse.

Sådan virker en Aktiesparekonto