5 gode råd til dig, der vil lave et testamente

Bliv godt rustet til at skrive dit testamente.

1. Find ud af, hvem der skal arve dig ved dødsfald

Hvis du er gift og har børn, så skal dine børn og din ægtefælle dele alt, hvad du ejer. Er du ikke gift med din partner, så arver dine børn alt. Hvem er vigtigst at sikre? Din partner, dine børn eller nogle helt andre?

Find ud af, om du har brug for et testamente

Tænk velgørenhed med i testamentet og stil dine arvinger bedre

2. Tvangsarv - nogle har krav på at arve efter dig

Tvangsarvinger er dine børn (børnebørn og/eller oldebørn). De har krav på minimum 25 % af formuen. De resterende 75 % kan du selv bestemme over, hvis du laver et testamente.

3. Husk dit testamente, når der sker ændringer i din familie

Måske er du blevet skilt eller har fået et barn mere? Ændringer i familien kan have betydning for fordelingen af din arv og måske også dine ønsker. Husk derfor altid at opdatere dit testamente.

4. Pensioner skal ikke skrives ind i dit testamente

En begunstigelse afgør, hvem der skal have din pension og livsforsikring, når du dør. Den skal du i banken eller til forsikringsselskabet for at lave. Det er helt gratis. Reglerne for udbetaling af pensioner og livsforsikringer er ikke de samme som reglerne for din tvangsarv. Derfor er det vigtigt, at du har styr på, hvem der skal have pengene. Læs om, hvem der får pension og livsforsikring ved dødsfald.

Vil du lave eller ændre begunstigelse?

Kontakt din  rådgiver

5. Overvej, om du vil lægge begrænsninger på din arv

Du kan vælge at lave et særeje. Det er smart, hvis du vil sikre, at dine børn ikke skal dele deres arv med en ægtefælle, hvis de bliver skilt.

Du kan også lave en båndlæggelse. Her kan du styre tidspunktet for, hvornår dine arvinger skal have udbetalt deres arv, hvis de fx er meget unge, når de arver.


Få styr på arveloven

Vil du vide mere om arv og arvelov?