Kan du bruge en Tænkepause?

Aarhus Universitetsforlag og Jyske Bank går sammen om at præsentere små, kloge åndehuller til alle.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

09. okt. 2020 12.00

Nu kan du få en Tænkepause serveret online – én gang hver måned. Et lille åndehul, der gør dig lidt klogere på vidt forskellige emner lige fra DNA og Drømme til Fantasi og Fjendskab – formidlet live af engagerede forskere fra Aarhus Universitet.

Forskernes tanker bliver gjort levende

"Tæt på Tænkepauser"  er et nyt samarbejde mellem Aarhus Universitetsforlag og Jyske Bank. En knopskydning på den populære bogserie ”Tænkepauser”, hvor en ny forsker hver måned præsenterer sin viden om et emne, han eller hun virkelig brænder for. På 60 sider.

I "Tæt på Tænkepauser" stiller månedens bogaktuelle forsker op til en times levende snak om bogen og emnet med journalist Anne Kejser. Og i løbet af de 60 minutter kommer snakken langt ud over bogens 60 sider. Der er med andre ord spændende viden til alle – uanset om man har læst bogen på forhånd. Følger du udsendelsen live, har du også mulighed for selv at stille spørgsmål til forskeren om det aktuelle tema. Det er også muligt at se den båndende udsendelse on-demand.

Bliv klogere på DNA

Første forsker, der deler ud af sin viden i "Tæt på Tænkepauser", er Lotte Bjergbæk. Hun er lektor ved Institut for Molekylærbiologi og Genetik – og beskrives som medfødt nysgerrig. Samtalens udgangspunkt er hendes bog, der kort og godt hedder ”DNA”.

I bogen beskriver Lotte Bjergbæk bl.a. DNA som en sladrehank, der kan røbe forfædres eskapader og afsløre forbrydere og fjerne slægtninge. Men samtidig rækker det ældgamle molekyle også ind i fremtiden. I teorien kan vi lagre hele verdens data i et par kilo DNA – og vi kan klone uddøde arter, hvis vi altså har deres DNA. Så biologien er fortsat herre over eget liv.

Første pause er åben for tilmelding

Vær med på din computer, tablet eller smartphone, når "Tæt på Tænkepauser" går i luften den 13. oktober kl. 20.