Jyske Bank vil udstede nye betalings- og kreditkort af genbrugsplast

Som et led i en generelt mere bæredygtig produktudvikling tager Jyske Bank nu de første skridt til at udstede kort, der er fremstillet af genanvendt plast.

Betalingskort af genbrugsplast

Af Jyske Bank

27. jan. 2021 12.00

De syner ikke af meget, de små betalingskort i tegnebogen, men det er ikke nogen god grund til, at kortene ikke skal være miljøvenlige. Derfor har Jyske Bank valgt IDEMIA som leverandør af Danmarks første kort af genbrugsplast.

I forbindelse med Jyske Banks nye strategi for betalingsprodukter, som sigter på mere enkle produkter og flere digitale løsninger for kunderne, er kravet om en mere miljøvenlig løsning for de fysiske kort en naturlig del af produktudviklingen.

”Det handler om at ændre vaner, så vi ikke blot kører videre med de løsninger, vi har vænnet os til. Derfor kigger vi løbende på alle vores værdikæder, og hvad vores leverandører kan tilbyde os, som kan gøre vores ydelser mere bæredygtige. Både direkte og indirekte”, siger Product Owner for Betalingsprodukter i Jyske Bank, Vicki Stoltz Rosenberg.

Kunderne møder de nye kort af genbrugsplast første gang i slutningen af januar, og gradvist vil stort set alle kort blive af det mere miljøvenlige materiale.

Alle fremskridt tæller

Jyske Bank har mange digitale betalingsløsninger på hylderne, som fx Apple Pay og Visa Mobil, men de af bankens kunder, der stadigvæk ønsker et fysisk betalings- eller kreditkort, kan nu glæde sig over, at deres kort bliver mere miljørigtige.

”Vi tror på, at alle fremskridt tæller i den bæredygtige omstilling. Derfor gennemfører vi både store og små forandringer for os selv og for kunderne. Bæredygtighed og bæredygtige produkter må ikke stå alene, men skal tænkes ind i så mange aspekter af vores forretning som muligt – også de, der kan synes helt små”, siger afdelingsdirektør for Bæredygtighed i Jyske Bank, Trine Lysholt Nørgaard.

IDEMIA’s nye korttype hedder GREENPAY og er lavet af mere end 85% genanvendt PVC. Dette innovative betalingskort muliggør en ansvarlig brug af ressourcer uden at gå på kompromis med kvalitet eller sikkerhed. Plastgenanvendelse er gavnlig på mange måder, både i forhold til reduktion af C02-udledning og i forhold til reduktion af plastaffald, der udgør en stor miljøbelastning.


Yderligere information: 

Vicki Stoltz Rosenberg, tlf. 89 89 22 70 eller [email protected]
Trine Lysholt Nørgaard, tlf. 89 89 64 29, [email protected]