Tæt på Tænkepauser - TILLID

Webinaret blev afholdt tirsdag den 30. november 2021

Den offentlige sektor er kolossal, skatterne er skyhøje, og de økonomiske incitamenter er svage. Alligevel hører danskerne til blandt verdens rigeste. Hvorfor? Internationalt kaldes det for den skandinaviske gåde.

I denne Tæt på Tænkepauser er emnet Tillid. Vært og journalist Anne Kejser har besøg af Gert Tinggaard Svendsen, der er professor i komparativ politik ved Aarhus Universitet. Deres samtale om tillid sendes direkte fra museet Kongernes Jelling foran et publikum.

Gert Tinggaard Svendsen har løst den skandinaviske gåde – og løsningen ligger i den tillid, vi danskere har til hinanden.

Vi stoler på vores statslige skrankepaver og på vores pertentlige politi, vi stoler på, at en aftale er en aftale, og vi regner det som en selvfølge, at folk er pligtopfyldende. Vi sparer vagtværn, kontrakter, advokatsalærer, overvågning og meget andet. Kontrol er godt. Men tillid er bare billigere.

Samtalen mellem forsker og journalist tager afsæt i Gert Tinggaard Svendsens bog ”Tillid”, der er en del af Aarhus Universitetsforlags bogserie ”Tænkepauser”. Undervejs vil de bevæge sig langt ud over bogens 60 sider – og som seer har du mulighed for at stille spørgsmål og komme helt tæt på.

Gå ikke glip af en tænkepause
Hvis du vil have en mail, når der kommer nye Tæt på Tænkerpauser, kan du tilmelde dig mailservice. Samme sted kan du også kan læse mere om "Tæt på Tænkepauser".