Tæt på Tænkepauser: Myrer

De er berygtede for deres flid og erobringstrang. De har husdyr, kemiske våben og avanceret landbrug. Taler vi om mennesker? Nej, det handler om myrer!

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

03. jun. 2021 12.00

Mød forsker Hans Joachim Offenberg fra Aarhus Universitet i en kriblende, krablende og levende samtale om myrer med journalist Anne Kejser. Samtalens udgangspunkt er Hans Joachim Offenbergs bog, Myrer, der er en af de absolutte bestsellere i serien af Tænkepauser fra Aarhus Universitetsforlag. 

Et brutalt og civiliseret samfund

De er pisseirriterende. De invaderer vores køkkener, de graver sandet op mellem vores fliser, og de bider vores børn på skovturen og bliver kaldt tissemyrer. Men de er meget mere end det …

Ikke alene er de myreflittige – de har også et avanceret samfund på godt og ondt. Hans Joachim har zoomet helt ind på livet i og omkring myretuen og fortæller levende om en både brutal og civiliseret verden med kannibalisme og slaveri, kemiske våben og snigmord, streng arbejdsmoral og højt udviklet landbrug. De er kort sagt utroligt fascinerende.

Hvis du vil have en mail, når der kommer nye Tæt på Tænkerpauser, kan du tilmelde dig mailservice her. Her kan du også læse mere om Tæt på Tænkepauser.