Tæt på Tænkepauser: Kærlighed

Kærligheden er overalt … Er det en romantisk kliche – eller et menneskeligt faktum?

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

May 11, 2021, 12:00

Få svaret og bliv klogere på kærligheden i selskab med filosof og prodekan Anne Marie Pahuus, der er gæst i maj måneds Tæt på Tænkepauser. I en levende samtale med journalist Anne Kejser vil filosoffen dele ud af sin fascination af kærligheden, som hun bl.a. beskriver som ”limen mellem mennesker”. 

”Det har altid fascineret mig, at vi kan bringe fornyelse i hinandens liv – ofte uden ord. Forældre kan gøre det, elskende kan gøre det, og søskende kan gøre det: Blot med et enkelt blik udtrykke accept og varme og få tingene til at falde på plads.”

Vi kender kærligheden fra både stort og småt. Og den spænder vidt, fra passion og lidenskab til venskab – og erotik. Fra lykkelig og opbyggelig kærlighed – til ulykkelig og ødelæggende. Vi kender kærlighedens kraft og magi fra os selv, og vi kender den fra film og musik, fra litteratur og religion.

Samtalen tager udgangspunkt i Anne Marie Pahuus’ bog ”Kærlighed”, der er en af bestsellerne i Tænkepause-bogserien fra Aarhus Universitetsforlag. Som seer har du mulighed stille spørgsmål til filosoffen før og under udsendelsen og dermed præge samtalen.

Hvis du vil have en mail, når der kommer nye Tæt på Tænkerpauser, kan du tilmelde dig mailservice her. Her kan du også læse mere om Tæt på Tænkepauser.