Borgen Late Night: Voldsom slutspurt

Skatteaftalen, SU-reform og en ny aftale om forsvarssamarbejde med USA. Der er i alle tre tilælde tale om tiltag, som vækker størst glæde hos de borgerlige. Har SVM-regeringen endelig bekendt kulør - som en blå regering? Eller er der snarere tale om for længst aftalte indrømmelser til Venstre?

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

20. dec. 2023 08.30

SVM-regeringen slutter året af med en massiv politisk offensiv: Først skatteaftalen med flere blå partier, dernæst en SU-reform, der trækker endnu mere til højre, så senest en ny aftale om forsvarssamarbejde med USA, som også vækker størst glæde i den borgerlige lejr. Alle tre aftaler markerer et ryk mod centrum-højre, mens Venstre også går frem i meningsmålingerne.  

Har SVM-regeringen endelig bekendt kulør: Som en blå regering? Eller er der snarere tale om for længst aftalte indrømmelser til Venstre? Ja, det er der bestemt ikke enighed om. Fronterne begynder at blive trukket skarpere og skarpere op – og statsminister Mette Frederiksen (S) har i hvert fald valgt at lægge en hårdere kant til sine gamle støttepartier på venstrefløjen. 

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Jarl Cordua.