Borgen Late Night: Uroen er udskudt

Nicolai Wammen (S) har netop indkaldt til trepartsforhandlingerne om et lønløft til udvalgte grupper af offentligt ansatte. Men hvad med den danske model? Og betaler det sig nu at stille sig på tværs, som sygeplejerskerne gjorde? De Konservatives formand Søren Pape Poulsen blev genvalgt på weekendens landsråd i Herning - men ulmer uroen stadig i krogene? Og har Mette Frederiksen stoppet utilfredsheden i baglandet?

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

26. sep. 2023 10.00

Pengene ligger nu på bordet: Finansminister Nicolai Wammen (S) har netop indkaldt til trepartsforhandlingerne om fordelingen af de tre mia. kr., som SVM-regeringen vil tilbyde til udvalgte grupper af offentligt ansatte. Kritikken fra særligt de privatansatte lyder dog allerede, at lønløftet bryder med den danske model – og kun vil gøre overenskomstforhandlingerne endnu vanskeligere. For betaler det sig nu at stille sig på tværs, som sygeplejerskerne gjorde?

De Konservatives formand Søren Pape Poulsen blev genvalgt på weekendens landsråd i Herning, og han fik samtidig også valgt de kandidater til Europaparlamentsvalget, som han og partitoppen ønskede. Men er der skabt ro nu? Eller ulmer uroen stadig i krogene? Længere nord på i Aalborg valgte Socialdemokratiets formand, statsminister Mette Frederiksen at konfrontere de interne kritikere mere direkte. Men har hun dermed stoppet utilfredsheden i baglandet?

Se ugens udgave af Borgen Late Night med de to politiske kommentatorer Lars Trier Mogensen og Benny Damsgaard.