Borgen Late Night: Uddannelser til provinsen

Krigen i Ukraine kaster mørke skygger over dansk politik. Men alligevel bliver der fortsat lavet rigtig politik: Tirsdag blev et bredt flertal i Folketinget enige om en aftale, der skal udflytte videregående studiepladser - væk fra de fire store universitetsbyer og ud til en lang række mellemstore købstæder og stationsbyer. 

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

Mar 22, 2022, 15:35

Ambitionen er at skabe et Danmark i bedre balance, men i første omgang har partierne bag aftalen dog også været nødt til at afbalancere lidt i forhold til den kritik, de har mødt fra uddannelsesverdenen. Den endelige aftale er således mindre vidtgående end først planlagt. Spørgsmålet er samtidig om de unge overhovedet vil flytte sig?

Den danske samfundsøkonomi risikerer at blive hårdt ramt af krigen, stigende renter og råvarepriser på himmelflugt. Finansminister Nicolai Wammen har netop fremlagt tre scenarier – den ene værre end det andet. Budskabet til vælgerne er klart: Fremover skal der prioriteres skarpere, og den politiske gavefest er forbi. 

Umiddelbart skulle man tro, at de nye tider i dansk politik ville skabe problemer for et parti som SF. Men det modsatte er sket: På weekendens landsmøde i Kolding satte partiformand Pia Olsen Dyhr en markant dagsorden om fremtidens "frihedsenergi". Men mon det er noget, hun helt selv har fundet på?


Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig mailservice og få Jyske Morgennyt direkte ind i din indbakke hver morgen.