Borgen Late Night: Sundhedsreform i krigens skygge

Særloven for ukrainske krigsflygtninge er på vej til at blive hastegodkendt i Folketinget. På to uger er dansk politik blevet vendt på hovedet, og stemningen af en ny politisk undtagelsestilstand præger Christiansborg.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

15. mar. 2022 15.35

De ekstra penge til krigsflygtningene er også allerede fundet: De skal tages fra ulandsbistanden, og selv om det kortvarigt skaber lidt polemik, er der bred enighed om, at spillereglerne i udlændingepolitikken midlertidigt er ændret. 

Nogle uger forsinket har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i dag lanceret et længe ventet udspil til en ny sundhedsreform. Langt de meste er de fleste partier på forhånd enige om, så det skal nok lykkes at lave et bredt forlig om de mere tekniske detaljer. Til gengæld har forslaget om et livstidsforbud for cigaretter til unge, der er født efter 2010, straks skabt større kontrovers. De borgerlige kritiserer forbudstanken.

Endelig er der også fortsat tumult blandt de mindre partier: Enhedslisten kæmper både indadtil og udadtil med at forklare deres umiddelbart modsatrettede ønske om et både mindre og mere forsvar i fremtiden, mens tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen netop har kunnet fejre, at hans nye parti Moderaterne er blevet officielt opstillingsberettiget. Men er der overhovedet plads til Løkke-partiet, nu hvor resten af Folketinget stimler sammen på midten?


Har du lyst til at få taget temperaturen på aktiemarkederne fra morgenstunden? På alle hverdage, direkte fra Jyske Banks finansielle kommandobro? Så tilmeld dig mailservice og få Jyske Morgennyt direkte ind i din indbakke hver morgen.