Borgen Late Night: Slagsmål i kulisserne

Hør de to politiske kommentatorer Jarl Cordua og Lars Trier Mogensen diskutere magtkampen, samt ugens finanslovsudspil og den nye alliance mellem De Radikale og Konservative.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

31. aug. 2021 12.00

Magtkamp, finanslovsudspil og ny alliance

Glem finansloven, glem corona: Landbruget udgør lige nu den mest beskidte mudderpøl af konflikter på Christiansborg. På den ene side har S-regeringen forpligtet sig til at nedbringe udledningen af drivhusgasser fra landbruget, og er derfor under pres for at gennemføre en omlægning, der kan blive dyr for mange landmænd. På den anden side står Venstre, som nægter at sende hele klimaregningen til landbruget.

Venstres chefforhandler Troels Lund Poulsen spiller sjældent højt spil: Han vil ikke engang forhandle med fødevareminister Rasmus Prehn, som affærdiges som en "stik-i-rend-dreng". Venstre vil have regeringstoppen involveret, for der skal penge på bordet, Mange penge. Men måske spiller Venstre for højt spil? For fødevareministeren har straks svaret tilbage, at S-regeringen snart er parat til at indgå en aftale med de røde.

De voldsomme forviklinger stiller S-regeringen i et ubekvemt dilemma: Skal de satse på et bredt forlig med Venstre – men dermed risikerer at støde venstrefløjen fra sig? Eller skal Prehn i stedet gøre som han truer med og gå sammen med netop venstrefløjen – og dermed risikere at tirre landbruget? Der findes ingen lette løsninger tilbage.


Denne udgave af Borgen Late Night er optaget med publikum i Jyske Bank LIVE-studiet på Strøget under Aarhus Festuge.