Borgen Late Night: Sidste udkald inden valget

Statsminister Mette Frederiksen har sat gang i en sværm af udspil – her senest et bandeudspil, som skal få Socialdemokratiet til at fremstå hårdere i retspolitikken. Længere straffe og flere fængselspladser. Dermed forsøger det  pressede regeringsparti at kapre vælgere tilbage, ikke mindst fra den nye store hovedkonkurrent: Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne.

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

23. aug. 2022 13.55

De Konservatives formand Søren Pape Poulsen er også i offensiven. Han har spillet med en sjældent ideologisk pakke, der bl.a. lægger op til at sænke topskatten og skære på de sociale ydelser. Men er det lidt for overmodigt? Er De Konservative ved at give Socialdemokratiet en perfekt platform for at kunne føre valgkamp mod en borgerlig blok, der kun vil gavne de rigeste?

For det tredje store parti, Venstre, er der ikke meget godt nyt. Seneste meningsmåling tegner på et katastrofevalg – med en historisk lav opbakning på blot 11 procent. Dog er Søren Gade vendt tilbage til dansk politik. Men er det nok? Står Jakob Ellemann-Jensen over for en ydmygelse?