Borgen Late Night: Pape-nedtur bidrager til Mettes momentum

Vi er en uge inde i valgkampen, og den første måling er kommet, der nu viser rent rødt flertal. Måske en ren tilfældighed? På den anden side er de målinger, der har vist rent blåt flertal pludselig forduftet. Skyldes det, at vælgerne forlader K og dømmer Søren Pape ude som statsministerkandidat?

Denne video kræver, at du giver samtykke til marketing cookies

Af Jyske Bank

11. okt. 2022 15.20

K-formanden har længe været plaget af en række sager med forbindelse til eksmanden, og senest har Pape fået heftig kritik for en bemærkelsesværdig udtalelse, hvor Grønland sammenlignes med Afrika.

Centralt står dog stadig Lars Løkke, som med sit parti Moderaterne lige nu med stadigt bedre målinger, har bragt sig selv i en absolut nøglerolle, når magten skal fordeles. Der spekuleres allerede nu i, om han har lavet en underhåndsaftale med den siddende statsminister. Løkke har således overtaget de radikales ellers engang traditionelle rolle på midtens magtparti. 

Spørgsmålet er i stedet, om Sofie Carsten Nielsen kan overleve som partileder, hvis de elendige målinger partiet lige nu oplever, også ender med at blive valgresultatet?